AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπάρχουν παρενέργειες αν πίνετε νερό με λεμόνι;


14 Απριλίου 2015

Το νερό με λεμόνι είναι μια κοινή προσέγγιση, που ακολουθείται κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας ή ως μέρος μιας αποτοξίνωσης. Το ρόφημα αυτό περιέχει θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται το σώμα σας, όπως η βιταμίνη C, το κάλιο και οι φυτικές ίνες. Ωστόσο, αυτό το ποτό μπορεί επίσης, να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες, αν  πίνετε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα. 

Διάβρωση των δοντιών. Εάν καταναλώνετε πάρα πολλά τρόφιμα ή ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, όπως το λεμόνι με νερό, προκαλείται μια εκτεταμένη επαφή του οξέος με τα δόντια σας. Αυτό θα διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και θα τα κάνει ευαίσθητα, ειδικά σε ζεστά ή κρύα φαγητά. Για να προστατεύσετε τα δόντια σας, πίνετε όξινα ποτά με ένα καλαμάκι. Αν ήδη αντιμετωπίζετε διάβρωση των δοντιών, συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο, ο οποίος μπορεί να συστήσει τις κατάλληλες θεραπείες.

Καούρα. Η υπερβολική ποσότητα του νερού με λεμόνι μπορεί να προκαλέσει καούρα, ή να κάνει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση χειρότερη. Η καούρα συμβαίνει όταν ο οισοφαγικός σφιγκτήρας, μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου σας, δεν λειτουργεί σωστά, και το οξύ από το στομάχι σας κινείται πίσω στον οισοφάγο, μια διαδικασία γνωστή ως παλινδρόμηση. Η καούρα αναφέρεται επίσης, και ως παλινδρόμηση οξέος και προκαλεί αίσθημα καύσους και πόνο στο στήθος. Εάν, πάσχετε από αυτά τα συμπτώματα επισκεφτείτε τον γιατρό σας και σταματήστε να πίνετε λεμόνι με νερό.

Συχνή ούρηση και αφυδάτωση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το νερό με λεμόνι μπορεί να έχει διουρητική δράση. Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ή ασκορβικό οξύ. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι γνωστή για τις διουρητικές της ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων στους νεφρούς, βοηθώντας έτσι το σώμα σας να αποβάλει τα υγρά και το νάτριο πιο γρήγορα. Αν θέλετε να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες, μια μέτρια ποσότητα χυμού λεμονιού ή η προσθήκη φέτας λεμονιού στο νερό, μπορεί να έχει διουρητική δράση. Δεν χρειάζεται να προβείτε σε ακραίες καταστάσεις.

Εκτιμήσεις

Μην πίνετε νερό με λεμόνι για την αντιμετώπιση κάθε ιατρικού προβλήματος, χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας. Εάν αντιμετωπίσετε τυχόν παρενέργειες από την κατανάλωση αυτού του ποτού, να το σταματήσετε αμέσως. Αν οι παρενέργειες επιμένουν, ζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Αν πίνετε λεμόνι με νερό για να πάρετε βιταμίνη C, να έχετε κατά νου ότι αυτή η θρεπτική ουσία είναι πολύ ασταθής και είναι καλύτερα να την πάρετε από τα ολόκληρα φρούτα, όπως ακτινίδια, φράουλες, πορτοκάλι.