WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές καταπολεμούν τον πόνο των αρθρώσεων, της περιόδου, των μυών....


9 Μαρτίου 2015

Πριν πάρετε ένα παυσίπονο, καλό να κοιτάξετε στο ντουλάπι σας για μια πιο υγιεινή επιλογή. Παρακάτω θα δείτε ποιες τροφές καταπολεμούν τον πόνο των αρθρώσεων, του λαιμού, της περιόδου.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Πώς λειτουργεί: Μελέτες έχουν δείξει, ότι το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ένα φυσικό αντι-φλεγμονώδες με παρόμοιες ιδιότητες με τα φάρμακα που καταπολεμούν το πόνο, κυρίως του λαιμού. Επίσης, βοηθάει στη διατήρηση των φυσικών αμυντικών μηχανισμών του σώματος και συμβάλει στη μείωση των καρδιαγγεικών παθήσεων.

Κεράσια. Πώς λειτουργούν: Αν έχετε μόλις ολοκληρώσει μια σκληρή προπόνηση, τότε πρέπει να πιείτε ένα χυμό ή να φάτε ή ένα μπολ με κεράσια, για να βοηθήσετε την αποκατάσταση των μυών. Μελέτες έχουν διαπιστώσει, ότι το 90 τοις εκατό των αθλητών που έλαβαν χυμό κερασιού πριν και μετά την προπόνηση, ένιωθαν ότι απέκτησαν τη μυϊκή τους δύναμη μέσα σε 24 ώρες. Δοσολογία: Καταναλώστε καθημερινά  μια χούφτα κεράσια. Επίσης, αυτά τα φρούτα περιέχουν ανθοκυανίνες, αντι-φλεγμονώδεις ουσίες, που μειώνουν την οξειδωτική βλάβη των μυών μετά την άσκηση.

Turmeric. Πώς λειτουργεί: Το Turmeric μπορεί να είναι το καλύτερο τρόφιμο για τη θεραπεία του πόνου των αρθρώσεων. Η κουρκουμίνη, μια χημική ουσία στο μπαχαρικό αυτό, περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά, με αποτέλεσμα να μειώνει τους πόνους που πιθανόν νιώθετε στις αρθρώσεις σας. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε το. Επιπλέον, αυτό το μπαχαρικό κάνει καλό στις στομαχικές διαταραχές, στους πονοκεφάλους και στους πόνους της περιόδου.

Σολομός. Πώς λειτουργεί: Ο σολομός είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία έχει αποδειχθεί, ότι έχουν ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση. Ο σολομός, συμβάλει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και στην μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης. Είναι επίσης, μια καλή πηγή ενός ιχνοστοιχείου, που ονομάζεται σελήνιο, το οποίο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και είναι σημαντικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.