WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 tips για να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο


27 Δεκεμβρίου 2014

  1. Τρώτε σαρδέλες δύο φορές την εβδομάδα. Αυτά τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που συμβάλουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
  2. Μαγειρέψτε με λιγότερο αλάτι. Προσθέστε διάφορα μπαχαρικά στις συνταγές σας, αντί για αλάτι και θα δείτε ότι το φαγητό θα γίνει το ίδιο νόστιμο.
  3. Κάνετε ένα χαιρετισμό στον ήλιο κάθε πρωί. Αρχίστε την ημέρα με μερικές διατάσεις και βαθιές αναπνοές και θα νιώθετε ευεξία για όλη την ημέρα. Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο ή προς τα πάνω, χαλαρώστε ολόκληρο το σώμα σας, αφήστε το βλέμμα σας να επεκταθεί στον ουρανό ή στον χώρο και κάνετε μερικές διατάσεις.
  4. Μην ελέγχετε το email σας όταν ξυπνάτε. Και μην ενεργοποιήσετε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, αντ αυτού καθίστε σιωπηλά, πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί. Αυτό το 10-λεπτό που δεν κάνετε τίποτα, είναι ένας κατευναστικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.
  5. Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας όταν, είστε στο ντους. Η βελτίωση της κυκλοφορίας των θυλάκων, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους, για να διατηρήσετε υγιή τα μαλλιά σας. Ενώ, λούζεστε χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κάνετε μασάζ κατά μήκος του κέντρου του τριχωτού της κεφαλής σας για 3 έως 5 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
  6. Πείτε καφέ. Οι γυναίκες που πίνουν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 20% χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και κατά 65% χαμηλότερο κίνδυνο για άνοια.
  7. Καταναλώστε προβιοτικά. Οι άνθρωποι που προτιμάνε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά, έχουν λιγότερα συμπτώματα κρυολογήματος και γρήγορη ανάρρωση. Δοκιμάστε, εκτός από τις τροφές να πάρετε και ένα συμπλήρωμα.
  8. Να είστε χαμογελαστοί. Όταν γελάτε μειώνετε τον καρδιακό σας ρυθμό μετά από ένα αγχωτικό γεγονός. Άρα, σταματήστε να γκρινιάζετε και δείτε τη ζωή πιο θετικά.
  9. Βούρτσισε τη γλώσσα σας. Η γλώσσα φιλοξενεί πολλά από τα βακτήρια, τα οποία μπορεί να εξαπλωθούν στα δόντια και να δημιουργήσουν ουλίτιδα.
  10. Φάτε ένα υγιεινό σνακ. Δοκιμάστε να καταναλώσετε ένα υγιεινό επιδόρπιο, όπως μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, και μια μπανάνα κομμένη σε φέτες. Θα ικανοποιήσει τους πόθους,  ενώ σας παρέχει πρωτεΐνη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, κάλιο, και αντιοξειδωτικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.