WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 υγιεινές τροφές που έχουν περισσότερο λίπος από ένα ντόνατ!


19 Ιανουαρίου 2015

donuts.jpg

Οι περισσότεροι έχετε μια αρνητική αντίδραση με τη λέξη λίπος, όμως δεν υπάρχει λόγος να έχετε πάντα αυτή την αρνητικότητα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι, υπάρχουν και λίπη που προάγουν την υγεία της καρδιάς, μέχρι και τη πρόληψη από τη γνωστική εξασθένηση, που περιλαμβάνει προβλήματα στη μνήμη, την ομιλία, τη σκέψη και την κρίση. Οι παρακάτω τροφές περιέχουν περισσότερο λίπος από ό, τι ένα ντόνατ, (10 γραμμάρια λίπους), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τις εξαλείψετε από τη διατροφή σας.

Μισό αβοκάντο. Περιέχει 15 γραμμάρια λίπους, τα οποία όμως δεν είναι βλαβερά, αντιθέτως βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και μειώνουν τη συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο Diabetes Care.

Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο. Αν περιοριστείτε σε δύο κουταλιές της σούπας, θα πάρετε  16 γραμμάρια λίπους, περίπου το ήμισυ των οποίων είναι μονοακόρεστα. Θα πάρετε επίσης, σχεδόν τέσσερα γραμμάρια πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2 και καρδιακής νόσου.

Τρία μεγάλα αυγά. Από ένα πρωινό που περιλαμβάνει τρία αυγά, θα πάρετε 14 γραμμάρια λίπους. Όμως, δεν είναι όλα κορεσμένα, διότι το λίπος από τα αυγά διασπάται αρκετά ομοιόμορφα μεταξύ κορεσμένων, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπών.

Δώδεκα ελιές. Οι ελιές προσφέρουν 15 γραμμάρια λίπους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μονοακόρεστα. Επίσης, αυτές οι τροφές προσφέρουν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, εκτός από υγιεινά λίπη. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το ντόνατ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.