WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα μυστικά της γιαγιάς Ουρανίας για το κρυολόγημα


9 Ιανουαρίου 2015

72c410c960a73731f363ddcc2a1b808b.jpg

Όταν νιώθετε πως ο οργανισμός σας έχει εξασθενίσει και το κρυολόγημα είναι προ των πυλών ή σας έχει ήδη επηρεάσει στα πρώτα στάδια, το φαρμακείο της φύσης είναι έτοιμο να σας δώσει τη λύση. Καλό θα ήταν να μην πάρετε αμέσως φάρμακα. Πάντα οι φυσικές λύσεις λειτουργούν ευεργετικά και η γιαγιά Ουρανία ξέρει τα μυστικά που θα σας τονώσουν και θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, πρέπει απαραιτήτως να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Βήχας 

Ο μαγικός συνδυασμός είναι το μέλι με το λεμόνι.  Το λεμόνι έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα μαλακώσει το λαιμό σας. Φτιάξτε θυμάρι,εχινάκεια ή φασκόμηλο και προσθέστε το λεμόνι και το μέλι. Να πίνετε πολλά υγρά καθώς βοηθούν στην περίπτωση που έχετε παραγωγικό βήχα. Μια ακόμα συνταγή είναι οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο μια φορά την ημέρα.

Συνάχι

Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τη βάζετε να βράζει. Ρίχνετε μέσα φύλλα ευκάλυπτου ή αιθέρια έλαια ευκάλυπτου. Όταν έχει πια βράσει, με μια πετσέτα καλύπτετε το κεφάλι σας την ώρα που παίρνετε βαθιές εισπνοές.

Πυρετός

Η σίγουρη λύση είναι λίγο απωθητική. Σκόρδο πολτοποιημένο με μια κουταλιά μέλι και χυμό από ένα λεμόνι. Τα ανακατεύουμε καλά και το πίνουμε. Μέσω της εφίδρωσης ο πυρετός υποχωρεί. Έτσι λοιπόν μπορείτε να φτιάξετε το ακόλουθο ρόφημα για να σας κάνει να ιδρώσετε: θα χρειαστείτε τζίντζερ, πιπέρι & μέλι. Τα βάζετε σε βραστό νερό και πίνετε μια κούπα. Όταν ιδρώσετε, φροντίστε να αλλάζετε ρούχα. Οι εντριβές και τα ζεστά μπάνια δεν πρέπει να παραλείπονται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.