WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα καλύτερα πρωινά ροφήματα


11 Ιανουαρίου 2015

0fce5670-7821-0132-1d51-0a2c89e5f2f5κατηα.jpg

Αυτός ο μήνας είναι η τέλεια στιγμή, για να δώσετε στη καφετιέρα σας ένα μικρό διάλειμμα και να δοκιμάσετε μερικά ποτά με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, που θα σας βοηθήσουν να έχετε ενέργεια. Είτε χρειάζεστε κάτι ζεστό για να ξυπνήσετε, ή απλά θέλετε ένα γευστικό ρόφημα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, τα παρακάτω ποτά θα σας φτιάξουν την διάθεση. Και ποιος ξέρει; Ίσως σύντομα γίνετε οπαδοί τους.

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεστε είναι κάτι λίγο γλυκό, για να σας βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα. Και η καλύτερη επιλογή, δεν μπορεί παρά να είναι αυτό το υπέροχο ρόφημα των Αζτέκων, το κακάο. Πίνοντας δύο κούπες ζεστό κακάο την ημέρα, θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα λάβετε όλα τα αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τον καρκίνο, θωρακίζουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν τη γήρανση. Θέλετε κι άλλα για να πειστείτε;

Δοκιμάστε το γάλα αμυγδάλου. Έχει απαλή κρεμώδης γεύση, είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ασβέστιο. Επίσης, προάγει την έκκριση των ορμονών, βοηθάει στις συσπάσεις των μυών και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, γι αυτό ενισχύει την ανοσία και διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό. Ακόμη, βοηθάει στην καλή λειτουργία του ήπατος και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Υπάρχει καλύτερο ποτό από το γάλα αμυγδάλου;

Σπιτική Horchata. Αυτό το κλασικό μεξικάνικο ποτό φέρνει ενθουσιασμό, όσο υποτονικά και εάν νιώθετε τα πρωινά. Μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας το λευκό ρύζι, κάσιους, άφθονη κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας.

Τζίντζερ με μέλι και λεμόνι. Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, όπως ότι μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο από την αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς και τις μυϊκές κράμπες. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και ενισχύει τη σύνθεση ινσουλίνης. Παραμείνετε λοιπόν υγιείς και γεμάτοι με ενέργεια, πίνοντας αυτό το τονωτικό ρόφημα.

Τσάι από ιβίσκο, το τσάι με το εκπληκτικό κόκκινο χρώμα. Τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά και πιθανόν προέρχονται από ένα αντιοξειδωτικό που υπάρχει στα φωτεινά κόκκινα λουλούδια του ιβίσκου. Επίσης, κάποιες μελέτες έχουν διερευνήσει τη δυνατότητα μείωσης της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Αν και τα αποτελέσματα ήταν ασταθή, οι έρευνες για αυτό το υπέροχο φυτό συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.