WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να τσιμπολογάτε μπροστά στη τηλεόραση χωρίς να πάρετε κιλά


8 Φεβρουαρίου 2015

Έχετε ποτέ ακούσει για αυτές τις δίαιτες, που σας προτείνουν να τρώτε λιγότερο μετά από μια ορισμένη ώρα το βράδυ; Αυτό το λένε επειδή, πολλοί το βράδυ κάθονται στη τηλεόραση και τρώνε ασυναίσθητα διάφορα σνακ. Επίσης, υπάρχουν ορισμένα είδη τηλεοπτικών εκπομπών που μπορεί να σας ανοίξουν την όρεξη, χωρίς πραγματικά να πεινάτε. Στην πραγματικότητα όμως, το τσιμπολόγημα μπροστά από την τηλεόραση δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να μην παρασύρεστε και τρώτε αλόγιστα. Είναι γεγονός, ότι η απόσπαση της προσοχής καθιστά εύκολο, να ξεφύγετε θερμιδικά, όταν παρακολουθείτε την αγαπημένη σας ταινία ή σειρά. Αν όμως, σας αρέσει να τσιμπολογάτε μπροστά στην οθόνη, μπορείτε πλέον να το κάνετε, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.  

Ποτέ μην τρώτε μέσα από μια μεγάλη σακούλα ή από ένα μπολ. Αν θέλετε να απολαύστε το αγαπημένο σας σνακ, ενώ βλέπετε μια ταινία, να το βάλετε σε μικρό πιάτο. Στη συνέχεια, να κάνετε μια συμφωνία με τον εαυτό σας και να μην ξαναγεμίσετε το πιάτο σας για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα – όπως μια με δύο ώρες.

Όπως προείπαμε δεν είναι κακό που και που να τσιμπολογάτε παρέα με μια καλή ταινία, αλλά για να μη πάρετε κιλά, καλό είναι να προσπαθήσετε να επιλέξετε τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτοι γρηγορότερα, έτσι ώστε να μην ενδώσετε στην υπερκατανάλωση. Δυστυχώς,  πολλά από τα σνακ που τρώμε, όταν παρακολουθούμε τηλεόραση, είναι αλμυρά, τηγανητά, ή αμυλούχα, όπως τα πατατάκια, κρακεράκια ή κουλούρια. Όταν τρώμε κάτι πολύ  αλμυρό, ποθούμε μετά κάτι γλυκό και στη συνέχεια ποθούμε πάλι τα αλμυρά, και γίνεται όπως καταλαβαίνετε ένας φαύλος κύκλος. Άρα, αν σκοπεύετε να περάσετε τη βραδιά σας παρακολουθώντας μια ταινία, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας υγιεινά σνακ, όπως ποπ κορν, ώστε να τα απολαύσετε χωρίς να σκέφτεστε τις θερμίδες.

Εκτός όμως, από το τσιμπολόγημα, μπροστά στην τηλεόραση, συνήθως πίνετε και κάτι. Εδώ είναι ένα άλλο σημείο που πρέπει να δώσετε προσοχή, γιατί η άσκοπη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους. Εάν πρόκειται να πιείτε ενώ είστε μπροστά στη τηλεόραση, προσπαθήστε να κάνετε καλύτερες επιλογές ποτών, με λιγότερες θερμίδες. Μπορείτε επίσης, να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό νερό και με αυτόν τον τρόπο θα πίνετε ένα δροσιστικό ποτό, χωρίς να νιώθετε ότι είναι σκέτο νερό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.