WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μικρά μυστικά για να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά


7 Φεβρουαρίου 2015

Μικρά κόλπα για να χάσουμε βάρος είναι αυτό που όλοι θέλουμε, σωστά; Ευτυχώς υπάρχουν κάποια μυστικά που εάν τα μάθετε και τα εφαρμόσετε, θα χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά.

Κοιμηθείτε σωστά. Όσες φορές και να το έχετε ακούσει, θα το ακούσετε άλλη μια, για να το εμπεδώσετε, γιατί ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στις διακυμάνσεις του σωματικού βάρους. Όταν είστε κουρασμένοι, έχετε τη  τάση να καταναλώνετε πρόχειρο φαγητό. Ενώ όταν κοιμάστε σωστά, ξυπνάτε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Ένα άλλο μυστικό για να χάνετε εύκολα κιλά είναι να μην παραλείπετε τα γεύματα σας. Αν σκέφτεστε, ότι η παράλειψη του μεσημεριανού ή του βραδινού θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, είναι μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα, αυτό θα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Όταν παραλείπετε γεύματα για αρκετό χρονικό διάστημα, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται και δεν μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες που λαμβάνετε και ως εκ τούτου το φαγητό αποθηκεύεται ως λίπος.

Βάλτε καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο σας. Αυτό ακούγεται παράξενο, αλλά, είναι πιο πιθανό να μην φάτε σε υπερβολικό βαθμό, εάν βλέπετε καθημερινά τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Με αυτό τον τρόπο, θα παρακολουθείτε το σώμα σας και θα έχετε επίγνωση του  τι συμβαίνει, όταν ενδίδετε στην υπερκατανάλωση φαγητού. Φυσικά αυτή η  μέθοδος συστήνεται, σε όσους έχουν υγιή εικόνα για το σώμα τους .

Φορέστε ένα στενό παντελόνι. Και τι εννοώ με αυτό; Εάν έχετε προγραμματίσει να βγείτε έξω για φαγητό, και φοβάστε ότι θα ενδώσετε στους διατροφικούς πειρασμούς, φορέστε το πιο στενό σας παντελόνι. Αυτό το κόλπο θα σας υπενθυμίζει, ότι έχετε ξεφύγει και ότι έχετε φάει περισσότερο από το κανονικό.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγχετε τις μερίδες σας, εκτός από το να βάζετε λιγότερο φαγητό στο πιάτο σας, είναι μην το αδειάζετε όλο. Δεν χρειάζεται να τρώτε ότι υπάρχει μπροστά σας, αντ αυτού αφήνοντας λίγο φαγητό, θα μάθετε να ελέγχετε την όρεξη σας.

Βουρτσίστε τα δόντια σας. Το βούρτσισμα των δοντιών σηματοδοτεί το μυαλό ότι το φαγητό έχει τελειώσει. Επιπλέον, η αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα σας, θα σας αποτρέψει από την περαιτέρω κατανάλωση τροφής! Και αν είστε πάντα στο δρόμο, μπορείτε να έχετε μια οδοντόβουρτσα ταξιδιού μαζί σας ή τσίχλες μέντας.

Πόσο συχνά πηγαίνετε για ψώνια με άδειο στομάχι και στο τέλος ξοδεύετε περισσότερα χρήματα από ό, τι θέλατε; Μάλιστα πολλές φορές έχουμε την τάση να δρούμε αυθόρμητα, όταν πεινάμε και να αγοράζουμε διάφορα σνακ, όπως μπισκότα ή πατατάκια, που υπό άλλες συνθήκες θα τα προσπερνάγαμε. Άρα, κάθε φορά που πηγαίνετε για ψώνια, φροντίστε να τρώτε εκ των προτέρων, ώστε να αποφεύγετε τις ατασθαλίες.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποφύγετε να τρώτε πρόχειρο φαγητό, είναι ο προγραμματισμός των γευμάτων σας. Χωρίς προγραμματισμό είναι πολύ πιθανό να πάτε να γευματίσετε στο πλησιέστερο κατάστημα τροφίμων, ακόμη και αν έχει ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Αυτό είναι λογικό, διότι αν δεν έχετε φτιάξει ένα υγιεινό φαγητό, η πείνα θα σας ωθήσει να φάτε οτιδήποτε βρείτε τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.