WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μικρά μυστικά για επίπεδη κοιλιά


25 Φεβρουαρίου 2015

Μια επίπεδη κοιλιά είναι ένας στόχος που πολλές από εμάς προσπαθούμε να πετύχουμε, αλλά τα εμπόδια είναι ατελείωτα. Παρακάτω θα δείτε μερικούς εύκολους τρόπους, για να αποκτήσετε τη τέλεια κοιλιά.

Αρχίστε να περπατάτε. Αντί να συναντιέστε με τους φίλους σας, για ποτό ή φαγητό, κανονίστε να πάτε μια βόλτα. Προτείνετε να περπατάτε μια με δύο φορές την εβδομάδα και ταυτοχρόνως μπορείτε να λέτε και τα νέα σας. Αν βάλετε τη κίνηση στην καθημερινότητα σας, θα διαπιστώσετε αλλαγές προς το καλύτερο, όσο αφορά το σώμα σας.

Βρείτε χρόνο για να κάνετε αερόβια άσκηση. Αν θέλετε να κάψετε το λίπος της κοιλιάς πλέον, μια μελέτη του Πανεπιστημίου Duke επιβεβαιώνει, ότι η αερόβια άσκηση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε το σπλαχνικό λίπος. Στην πραγματικότητα, η αερόβια προπόνηση καίει 67% περισσότερες θερμίδες περισσότερο, από τις ασκήσεις με βάρη.

Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες. Για κάθε 10 γραμμάρια φυτικών ινών που τρώτε καθημερινά, η κοιλιά σας θα αποθηκεύει σχεδόν 4% λιγότερα λιπαρά. Δύο μήλα, μισό φλιτζάνι φασόλια και δύο φλιτζάνια μπρόκολο, σας δίνουν 10 γραμμάρια ινών και σας χαρίζουν μια επίπεδη κοιλιά.

Ξανασκεφτείτε τα πατάκια. Εάν καταναλώνετε πολλά αλμυρά τρόφιμα, θα έχετε κατακράτηση υγρών, που θα συμβάλει σε μια πρησμένη κοιλιά. Αποφύγετε λοιπόν, τις τροφές που περιέχουν αλάτι και προσέξτε τις κρυφές πηγές νατρίου στα προϊόντα.

Μειώστε τη κατανάλωση αλκοόλ. Μπορεί ένα ποτηράκι με το γεύμα να σας χαλαρώνει, όμως το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνη που συμβάλει στην αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά σας.

Προσθέστε φρέσκα θαλασσινά στο πιάτο σας. Ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βοηθάνε στη μείωση του κοιλιακού λίπους και παρέχουν λίγες θερμίδες. Βάλτε λοιπόν  στη διατροφή σας λιπαρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σολομό, αυξήστε την κατανάλωση καρυδιών και φτιάξτε σαλάτες από σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά.

Σταθείτε όρθιες, ενώ κάνετε βαράκια. Σταθείτε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα σε όρθια στάση, όταν κάνετε ασκήσεις αντοχής. Με αυτόν τον τρόπο θα γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας και θα αποκτήσετε καλύτερη ισορροπία.

Κοιμηθείτε και διώξτε τι κοιλιακό λίπος. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο δείχνει, ότι εκείνοι που κοιμούνται επτά ώρες ή περισσότερο κάθε βράδυ χάνουν το διπλάσιο λίπος, από εκείνους που κοιμούνται λιγότερο.

Αποκτήστε μια σωστή στάση σώματος. Είτε οδηγείτε, ή απλά κάθεστε στο γραφείο σας, φανταστείτε ότι υπάρχει κόλλα στο πίσω μέρος της καρέκλας σας, και ότι η πλάτη σας είναι κολλημένη προς τα πίσω. Κρατήστε τις ωμοπλάτες σας προς τα κάτω και πίσω και σφίξτε τους κοιλιακούς σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.