WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο ντους


9 Μαρτίου 2015

admin-ajax.jpg

Το ντους εκτός από ότι σας κρατάει καθαρούς και σας ξεκουράζει, μπορεί ταυτόχρονα να γίνει και επικίνδυνο, αν δεν προσέξετε κάποια πράγματα. Εάν θέλετε να αποφύγετε τους τραυματισμούς που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια που κάνετε μπάνιο, διαβάστε τα παρακάτω.

Ντους χωρίς χαλάκι. Σύμφωνα με μελέτες οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν από ατυχήματα στο ντους. Σχεδόν το 20 τοις εκατό αυτών των τραυματισμών ήταν από γλίστρημα. Άρα, καλό είναι να βάλετε λωρίδες μη-ολίσθησης ή ένα χαλάκι στην μπανιέρα σας, ώστε να μειώσετε τις πτώσεις.

Το ντους το βράδυ μπορεί να σας γλιτώνει χρόνο από τη πρωινή ρουτίνα. Όμως, πρέπει να κάνετε μπάνιο δύο ώρες πριν πέσετε για ύπνο, γιατί η αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να διαταράσσει το σώμα σας και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε.

Σχεδόν οι περισσότερες μπανιέρες περιέχουν επικίνδυνα βακτήρια, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder. Αυτό είναι επειδή υπάρχουν γωνίες και σχισμές που παρέχουν ένα ιδανικό «σπίτι» για τα μικρόβια. Άρα, πρέπει αν το καθαρίζετε αρκετά συχνά, για να αποφύγετε τα μικρόβια ή να προτιμήσετε τη ντουζιέρα.

Προσέξτε το τραυματισμοσας. Μπορεί να χρησιμοποιείτε ένα σφουγγάρι ιδανικό για απολέπιση, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί μπορεί επίσης, να μαζέψει πολλά μικρόβια. Για να αποφύγετε να γίνει το σφουγγάρι σας εστία μόλυνσης, να το πλένετε μία φορά την εβδομάδα, είτε με ξίδι ή στο πλυντήριο ρούχων. Επιπλέον, μετά το ντους καλό είναι να το στύβετε καλά και να το κρεμάτε κάπου για να στεγνώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.