WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν από το φαγητό


24 Μαρτίου 2015

Ανάμεσα στα επαγγελματικά ραντεβού, στις οικογενειακές υποχρεώσεις, στο γυμναστήριο και στις συναντήσεις, η ζωή σας μπορεί να γίνει τόσο πολυάσχολη, ώστε η διατροφή σας να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Εάν έχετε σαν στόχο την υγιεινή διατροφή ή αν θέλετε να χάσετε κιλά, αλλά έχετε εγκλωβιστεί στην καθημερινότητα, θέτοντας στο εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις, θα πετύχετε πιο εύκολα τους στόχους σας.

Πεινάω; Φαίνεται σαν μια ανόητη ερώτηση, γιατί εφόσον θέλετε να φάτε, λογικά θα πεινάτε, έτσι δεν είναι; Κι όμως δεν είναι έτσι! Πολλές φορές καταλήγουμε στο φαγητό από πλήξη, από κατάθλιψη (σοκολάτα για να πνίξουμε τη δυστυχία μας), από ευτυχία (για να γιορτάσουμε ένα γεγονός) ή από ευκολία (εύκαιρη η ανοιχτή σακούλα με τα πατατάκια). Αναρωτηθείτε, λοιπόν εάν πεινάτε πραγματικά, πριν καταφύγετε στο επόμενο σνακ ή γεύμα.

Είναι το σωστό μέγεθος αυτή η μερίδα; Ήρθε η ώρα για ένα σνακ, και θέλετε να φάτε ένα φρούτο, ένα τοστ και κρακεράκια. Αν και αυτή η επιλογή φαίνεται υγιεινή, μπορεί να σας δώσει περισσότερες θερμίδες από ό, τι σας αναλογούν. Καλό είναι λοιπόν, να είστε προσεχτικοί στις μερίδες που καταναλώνετε, ιδίως όταν δεν τρώτε σπιτικό φαγητό.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, για να κάνουν αυτό το γεύμα πιο υγιεινό; Θα μπορούσατε να μην βάλετε βούτυρο στο φαγητό σας, αλλά ελαιόλαδο ή να διαλέξετε δημητριακά ολικής άλεσης, όπως μαύρο ψωμί. Δεν υπάρχει λόγος να σας γίνει εμμονή η πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, αλλά η πλειοψηφία των γευμάτων και σνακ σας θα μπορούσε να είναι όσο τον δυνατόν γίνεται υγιέστερη. Ψάξτε για εύκολους τρόπους για να μειώσετε τις θερμίδες, το λίπος, το νάτριο, και τα σάκχαρα.

Αυτό το φαγητό μου δίνει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά; Τρώμε για να ζούμε και δεν ζούμε για να τρώμε. Και αυτό σημαίνει, ότι η διατροφή που έχετε υιοθετήσει, πρέπει να σας παρέχει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας, για να λειτουργήσει σωστά. Εκτός από το να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε, η δίαιτα σας πρέπει να είναι και ισορροπημένη. Σκεφτείτε κάθε σνακ και γεύμα ως ένα κομμάτι ενός παζλ που εάν ενώσουμε όλα τα κομμάτια, θα πάρουμε τα κατάλληλα συστατικά για να είμαστε υγιείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.