WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μακεδονικό Ταχίνι: Ο διατροφικός θησαυρός της νηστείας και όχι μόνο!


1 Απριλίου 2015

MAKEDONIKO_TAHINI_300G13.jpg

Διανύουμε ήδη την περίοδο της Σαρακοστής και αρκετοί έχετε ξεκινήσει τη νηστεία. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε την κατανάλωση δύο βασικών ομάδων τροφίμων (γαλακτοκομικά και κρέας), ενώ καταναλώνετε αρκετά όσπρια, φρούτα, λαχανικά, λαδερά και αμυλούχα. Αυτή, όμως, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών δημιουργεί πιθανές ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και οι πρωτεΐνες. Συγκεκριμένα, το ασβέστιο μειώνεται λόγω της αποχής από τα γαλακτοκομικά, ενώ η πρόσληψη σιδήρου και πρωτεϊνών μειώνεται επειδή δεν καταναλώνετε τροφές ζωικής προέλευσης. Επομένως, το βασικό ερώτημα που δημιουργείται είναι πως μπορείτε να αναπληρώσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, ώστε να μην λείψει τίποτα από τον οργανισμό σας στη περίοδο της νηστείας. Η απάντηση βρίσκεται στο Μακεδονικό Ταχίνι, που είναι 100% αλεσμένο σουσάμι με αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου σπόρου.  Η υπεροχή του σε ασβέστιο και σίδηρο το καθιστά απαραίτητο διατροφικό συμπλήρωμα, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχει, αν και φυτικής προέλευσης, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και υπερτερούν σε σχέση με άλλες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης που συνήθως έχουν χαμηλή απορροφησιμότητα από τον οργανισμό. Με άλλα λόγια, το Μακεδονικό Ταχίνι είναι ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας που πρέπει να έχει θέση στο καθημερινό διαιτολόγιο όχι μόνο κατά την περίοδο της Σαρακοστής αλλά και κάθε μέρα.

Σε αυτό διευκολύνει και η ευρεία εφαρμογή που έχει στη μαγειρική καθώς το Μακεδονικό Ταχίνι ταιριάζει σε κάθε περίσταση και οι συνταγές που το περιλαμβάνουν είναι αναρίθμητες! Πολύς κόσμος ξεκινάει τη μέρα του με μια κουταλιά Μακεδονικό Ταχίνι, είτε σκέτη ή πάνω σε μια φέτα ψωμί με μέλι, ως μέρος ενός δυναμωτικού πρωινού. Το Μακεδονικό Ταχίνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μαργαρίνη ή βούτυρο σε κέικ και μπισκότα ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που το προσθέτουν στο γάλα, το κακάο, το στιγμιαίο καφέ ή το τσάι αντί για ζάχαρη. Εάν ψάχνετε ένα δυναμωτικό ρόφημα που θα δώσει στον οργανισμό σας την απαραίτητη δύναμη για να ανταπεξέλθει στους σκληρούς ρυθμούς της καθημερινότητας, αρκεί απλά μια κουταλιά Μακεδονικό Ταχίνι σε φρέσκο χυμό φρούτων – δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.