WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να χάσετε τα τελευταία 5 κιλά;


14 Μαρτίου 2015

Όλο αυτό το διάστημα έχετε προσπαθήσει πολύ και έχετε χάσει αρκετά κιλά και σας μένουν ακόμα λίγα, για να πετύχετε τον στόχο σας. Και ενώ σκέφτεστε ότι έχετε φτάσει επιτέλους στο τέλος, ξαφνικά διαπιστώνετε, ότι δεν μπορείτε να χάσετε τόσο εύκολα τα τελευταία κιλά! Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι λάθος κάνετε;

Ο κυριότερος λόγος που δεν μπορείτε να χάσετε αυτά τα κιλά είναι η κούραση. Έχετε πέσει σε μια ρουτίνα και θέλετε μια αλλαγή. Ίσως έχετε βαρεθεί να τρώτε συνέχεια τα ίδια φαγητά, έτσι ώστε να μην ακολουθείτε πλέον τη διατροφή σας. Αν δείτε ότι η ρουτίνα έχει επέλθει στη δίαιτα σας, μιλήστε με τον διαιτολόγο σας, ώστε να λύσετε μαζί το πρόβλημα και να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι οι αυστηρές δίαιτες. Αν έχετε χάσει βάρος με τη μέθοδο των ολιγοθερμικών διαιτολογίων, τότε υπάρχει η πιθανότητα να μπλοκάρετε τον μεταβολισμό σας και να μην χάνετε άλλα κιλά. Όσο πιέζεις το σώμα σου τόσο εκείνο αντιστέκεται, διότι του δημιουργείς μια στρεσογόνα κατάσταση.

Επίσης, το σώμα παλεύει να κρατήσει αυτό το τελευταίο κομμάτι του λίπους για λόγους επιβίωσης, και αυτό καθιστά αρκετά δύσκολη τη προσπάθεια σας, να χάσετε τα τελευταία κιλά. Όμως δεν είναι ανέφικτο, απλά πρέπει να έχετε υπομονή.

Μια άλλη αίτια που σαμποτάρει την πρόοδο σας, είναι ότι η διατροφή σας έχει γίνει πιο αυστηρή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είστε σε θέση να την ακολουθήσετε. Πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί και να υπολογίζετε με ακρίβεια τις ποσότητες, διαφορετικά δεν θα χάσετε τα κιλά που σας απομένουν. Όμως δεν υπάρχει λόγος να πιέζετε τον εαυτό σας, με λίγη προσπάθεια και με τη βοήθεια του διαιτολόγου σας, θα χάσετε το βάρος που επιθυμείτε. Εξάλλου μην ξεχνάτε την προσπάθεια που έχετε κάνει μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.