WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έξυπνα tips για να αποφύγετε το hangover


26 Απριλίου 2015

656b7b15cc53852bde5b1128527eb4fbκαιε.jpg

Είστε έτοιμοι για τη νυχτερινή σας βόλτα στη πόλη, όμως σκέφτεστε τον αυριανό πονοκέφαλο που πιθανόν να έχετε και διστάζετε να ξενυχτίσετε. Αν θέλετε να αποφύγετε το hangover της προηγούμενης βραδιάς, αξίζει να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Πριν βγείτε το βράδυ θα πρέπει να έχετε γεμάτο στομάχι, ώστε να απορροφηθεί το αλκοόλ με αργό ρυθμό και να προλάβετε το hangover. Καλό είναι να συνδυάσετε όλες τις ομάδες τροφίμων και να καταναλώσετε ένα γεύμα που θα περιλαμβάνει υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνες.

Να πίνετε πολύ νερό. Όταν είστε έξω και πίνετε το αγαπημένο σας ποτό, πρέπει να έχετε σαν στόχο να πίνετε και νερό. Βάζετε ένα ποτήρι για κάθε αλκοολούχο ποτό, και θα κάνει θαύματα, διώχνοντας μακριά τα συμπτώματα του hangover.

Αποφύγετε τα γλυκά ποτά. Αν είστε λάτρεις των γλυκών ποτών, δυστυχώς πρέπει να κάνετε άλλες επιλογές, αν θέλετε να ξυπνήσετε χωρίς πονοκέφαλο. Μπορεί να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όμως η γλυκόζη που περιέχουν μπορεί να επιταχύνει την απορρόφηση της αλκοόλης και να δημιουργήσουν hangover.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να γίνει σύμμαχος του hangover. Αν βγείτε και πιείτε, αλλά δεν έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, τότε μπορεί το πρωί να νιώθετε εξαντλημένοι και να έχετε ένα βαρύ κεφάλι.

Μην αναμιγνύετε τα ποτά. Η ανάμιξη των ποτών είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε, διότι μετά από αυτό το hangover είναι αναπόφευκτο.  Προσπαθήστε να πίνετε ένα συγκεκριμένο ποτό όλη τη νύχτα και να μην το αλλάξετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.