WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μάθετε την αξία του νερού σε μόλις τρία λεπτά


25 Μαΐου 2015

Καθαρό νερό σημαίνει υγεία, ζωή, σημαίνει τα πάντα. Όταν δεν υπάρχει καθαρό νερό και οι βασικές εγκαταστάσεις,  τότε οι ασθένειες που προκύπτουν μπορεί να σκοτώσουν χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, περισσότερο και από τις μορφές βίας, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου. Τα παιδιά είναι ευάλωτα, καθώς το σώμα τους δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να καταπολεμήσει τη διάρροια, τη δυσεντερία και άλλες ασθένειες. Το 90% των θανάτων που συμβαίνουν κάθε εβδομάδα από την έλλειψη καθαρού νερού είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει, ότι πάνω από το 3,6% των ασθενειών μπορεί να προληφθεί απλώς με τη βελτίωση της ύδρευσης, της αποχέτευσης και  της υγιεινής.

Στην Αφρική οι άνθρωποι ξοδεύουν πάρα πολλές ώρες κάθε χρόνο με τα πόδια για να πάνε να προμηθευτούν λίγο το νερό. Οι γυναίκες και τα παιδιά περπατάνε μίλια μακριά, για να φτάσουν στην πλησιέστερη πηγή, η οποία η πιθανότητα να είναι μολυσμένη είναι πολύ μεγάλη. Ο χρόνος που χρειάζονται τα παιδιά για να πάρουν λίγο νερό και οι ασθένειες που προκύπτουν, τα κρατάνε μακριά από το σχολείο και την εκπαίδευση.  Το νερό μπορεί να επηρεάσει την υγεία, την παιδεία, την φροντίδα της οικογένειας και εντέλει τη ζωή. Μάθετε πως σε τρία λεπτά, βλέποντας το βίντεο.

https://youtu.be/BCHhwxvQqxg

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.