WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 σημαντικά βήματα αν θέλετε να γίνετε χορτοφάγοι


23 Μαΐου 2015

Η χορτοφαγία είναι μια στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από τη μη κατανάλωση κρέατος και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και από την αποφυγή όλων των τροφών, που παράγονται από τα ζώα. Το ενδιαφέρον φαίνεται να μεγαλώνει όλο και περισσότερο και αυτό αποτυπώνεται από τα χορτοφαγικά εστιατόρια που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Ο κυριότερος λόγος για να γίνει κάποιος χορτοφάγος είναι ότι, αγαπάει τα ζώα τόσο πολύ, που δεν μπορεί να τα φανταστεί σαν φαγητό του. Αν θέλετε να γίνετε χορτοφάγοι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να τρώτε κρέας.

Περάστε περισσότερο χρόνο με τα ζώα. Αρχίστε να ξοδεύετε πολύ χρόνο παίζοντας με τα ζώα, κοιτάξτε τα στα μάτια και δείτε πόσο αθώα είναι. Σκεφτείτε πως τα περισσότερα δεν μπορούν να προστατευτούν από τους ανθρώπους. Αυτές οι σκέψεις θα σας βοηθήσουν να κάνετε το πρώτο βήμα προς τη χορτοφαγική διατροφή.

Ενσωματώστε νέες διατροφικές συνήθειες σταδιακά. Είναι σχεδόν αδύνατο να γίνετε χορτοφάγοι εν μια νυκτί. Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών πρέπει να γίνεται σταδιακά και θέλει σκληρή δουλειά. Ακριβώς όπως δεν μπορείτε να μάθετε μια νέα γλώσσα γρήγορα, δεν μπορείτε να αλλάξετε και τη διατροφή σας σε μια μέρα. Ξεκινήστε αργά. Προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυτή την εβδομάδα και να εξαλείψετε την κατανάλωση του κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον διατροφολόγο σας, για να μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες σταδιακά, χωρίς να καταστρέψετε την υγεία σας.

Πειραματιστείτε με νέες γεύσεις. Τα πιάτα με βάση τα λαχανικά είναι πολύ νόστιμα. Επίσης, αν ψάξετε θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα συστατικά και θα ανακαλύψετε εκπληκτικά μοναδικές γεύσεις. Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, περιπλανηθείτε γύρω από το κατάστημα και δείτε τι μπορείτε να δοκιμάσετε αντί για κρέας. Ενώ πολλοί πιστεύουν, ότι η χορτοφαγική διατροφή έιναι ακριβή, θα διαπιστώσετε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πάρτε ένα χορτοφαγικό βιβλίο συνταγών. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, ένα καλό χορτοφαγικό βιβλίο συνταγών μπορεί να σας εμπνεύσει, ώστε να πειραματιστείτε με νέα υλικά και να μαγειρέψτε πολλά και γευστικά πιάτα. Όταν μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό που τρώτε, δεν θα ποθείτε πλέον το κρέας.

Όταν προσπαθείτε να γίνετε χορτοφάγοι, είναι ζωτικής σημασίας να επιμείνετε στο στόχο σας. Κάθε πρωί να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας γιατί θέλετε να αποφύγετε το κρέας. Όποιος και αν είναι ο λόγος, αν διατηρείτε τον στόχο στο μυαλό σας, μπορεί πολεμήσετε τους διατροφικούς σας πόθους και να δημιουργήσετε νέες διατροφικές συνήθειες.

Παρακολουθήστε την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών σας. Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε την πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ελλείψεις. Η χορτοφαγική διατροφή θα πρέπει να σας παρέχει όλα τα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμό σας, για να λειτουργήσει σωστά. Ρωτήστε το γιατρό ή τον διαιτολόγο σας για να σας βοηθήσει να καταλήξετε σε ένα χορτοφαγικό πρόγραμμα διατροφής, που θα σας δίνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.