WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να χάσετε βάρος στο γραφείο


27 Μαΐου 2015

Έχετε πολυάσχολο πρόγραμμα που κρατάει πίσω τη προσπάθεια σας για την απώλεια βάρους; Κι όμως αν κάνετε απλές αλλαγές στον χώρο εργασία σας, μπορεί να χάσετε βάρος πολύ εύκολα. Με μια δόση δημιουργικότητας, λίγο σχεδιασμό και θέληση μπορείτε να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε.

Ποια είναι η πρώτη αλλαγή θα πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος στη δουλειά; Σταματήστε να τρώτε το γεύμα στο γραφείο σας, αλλά σηκωθείτε και βγείτε έξω. Αν μετακινήστε μακριά από το γραφείο σας, τότε θα τρώτε λιγότερο και δεν θα τσιμπολογάτε. Αν όμως τρώτε και ταυτόχρονα δουλεύετε υπάρχει μεγάλη περίπτωση να καταναλώσετε πολλές θερμίδες, λόγω της απόσπασης προσοχής.

Μήπως έχετε γλυκά στο γραφείο σας; Αν ναι τότε να τα μετακινήσετε πιο μακριά, για να μην είναι πειρασμός. Σύμφωνα με μελέτες όσοι είχαν ένα μπολ με γλυκά στο γραφείο τους, ζυγίζανε περισσότερο από εκείνους που δεν είχαν. Μια άλλη επιλογή είναι να κρύψετε το μπολ, ώστε να μη βλέπετε τα γλυκά. Επίσης, μπορείτε να το γεμίσετε με φρούτα και να τα τρώτε, όταν θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι.

Ένα άλλος τρόπος για να κάψετε λίγες θερμίδες ενώ είστε στη δουλειά, είναι να μετακινήσετε μακριά τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Για παράδειγμα βάλτε πιο μακριά τον εκτυπωτή ή τον κάδο απορριμμάτων, ώστε να σηκώνεστε και να κινήστε κάθε φορά που θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε. Μπορεί αυτή η μέθοδος να μην σας ακούγετε αποτελεσματική, όμως οι θερμίδες μπορεί να καούν και με τις μικρές δραστηριότητες, όχι μόνο με την άσκηση.

Φέρτε το μεσημεριανό σας. Ένας άλλος απλός τρόπος για να χάσετε βάρος κατά την εργασία, είναι να φέρνετε το δικό σας φαγητό. Γιατί; Επειδή όταν φτιάχνετε μόνοι σας το γεύμα, μπορείτε να ελέγξετε και την ποσότητα, αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.

Μιλήστε για τη προσπάθεια σας να χάσετε βάρος με τους συναδέλφους σας. Θα εκπλαγείτε με την υποστήριξη που θα λάβετε. Μπορεί ακόμα, να διαπιστώσετε ότι πολλοί από αυτούς μοιράζονται τους ίδιους στόχους με εσάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά πιο γρήγορα και εύκολα. Επίσης, μπορείτε να προγραμματίσετε με τους συναδέλφους σας υγιείς δραστηριότητες μετά τη δουλειά ή να συζητήσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην προσπάθεια σας για την απώλεια βάρους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.