WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 super τροφές που δεν πρέπει να παραλείπετε


30 Μαΐου 2015

Θέλετε να τρώτε τροφές που είναι ευεργετικές για το σώμα σας; Καθώς μεγαλώνουμε έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε περισσότερα προβλήματα με το σώμα μας και το πεπτικό σύστημα, αλλά υπάρχουν σούπερ τροφές που μπορούν να αποτρέψουν τα προβλήματα. Τα παρακάτω τρόφια θα σας βοηθήσουν τόσο στη βελτίωση της μνήμης, μέχρι και στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

Μελιτζάνα. Αυτό το λαχανικό είναι γνωστό  για τις ευεργετικές ιδιότητες στον εγκέφαλο, εξαιτίας των αντιοξειδωτικών που περιέχει. Η μελιτζάνα έχει επίσης, μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται ανθοκυανίνες, η οποία βοηθάει στην πρόληψη απώλειας μνήμης.

Καρότα. Τα πορτοκαλί αυτά λαχανικά περιέχουν γλουταθειόνη, μια πρωτεΐνη που βοηθάει στην αποτοξίνωση του ήπατος. Επίσης, τα καρότα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και β-καροτένιο και η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να συμβάλει στην καλή λειτουργία του ήπατος.

Δενδρολίβανο. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται καρνοσικό οξύ το οποίο βοηθάει στην προστασία του εγκεφάλου από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το άρωμα του δεντρολίβανου μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές ικανότητες των ανθρώπων και την ενίσχυση της μνήμης, καθιστώντας το μια από τις καλύτερες τροφές.

Σπανάκι. Το σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική υγιεινή επιλογή. Είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ και σίδηρο, τα οποία δυναμώνουν τα μαλλιά σας.

Καρύδια. Είναι ένας από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς για τη προστασία του εγκεφάλου. Μια πρόσφατη μελέτη από το Χάρβαρντ διαπίστωσε, ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει ισχυρή συσχέτιση με τη μακροζωία και έχει αποδειχθεί, ότι βελτιώνουν τις γνωστικές επιδόσεις σε ενήλικες. Ακριβώς ένα τέταρτο του φλιτζανιού καρύδια παρέχει σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Τα λιπαρά ψάρια. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA), όπως είναι τα ωμέγα 3 έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και μια από αυτές είναι η πρόληψη  της απώλειας μνήμης και η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Μερικές από τις καλύτερες πηγές είναι ο σολομός, η πέστροφα, ρέγκα, σκουμπρί και οι σαρδέλες.

Blueberries. Αν θέλετε να προστατεύσετε τη μνήμη σας, οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για σας. Το κλειδί βρίσκεται στα βατόμουρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυτών των φρούτων, που είναι πλούσια σε φυτοχημικά, μπορεί να αποτρέψει τα προβλήματα μνήμης καθώς μεγαλώνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.