WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να χάσετε λίπος από τη πλάτη


6 Ιουνίου 2015

398290d0a586e1a6f79d22f073b85377καθεα.jpg

Ευτυχώς, το λίπος στην πλάτη μπορεί να χαθεί πιο εύκολα σε αντίθεση με το λίπος σε ορισμένες άλλες περιοχές του σώματός σας. Επίσης, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να το χάσετε, απλά το μόνο που χρειάζεται είναι να στοχεύσετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Σε ποια περιοχή της πλάτης μπορεί να έχετε περισσότερο λίπος;

  • Στη γραμμή του σουτιέν. Αν έχετε λίπος σε αυτή τη περιοχή το καταλαβαίνετε όταν φοράτε το σουτιέν σας.
  • Στη μέση τη πλάτης. Είναι η περιοχή λίγο πιο κάτω από εκεί που κουμπώνει στο σουτιέν σας.
  • Στο κάτω μέρος της πλάτης. Οι πιο πολλές γυναίκες έχουν λίπος σε αυτή τη περιοχή και γίνεται εμφανές όταν θα φορέσετε ένα ψηλόμεσο παντελόνι.

3 τρόποι για να χάσετε το λίπος από τη πλάτη:

  1. Διατροφή. Μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων θα σας βοηθήσει να χάσετε το λίπος σε όλο το σώμα σας. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να διαλέξετε το ακριβές σημείο για να χάσετε το λίπος. Αλλά, μπορείτε να υιοθετήσετε μια διατροφή που να περιλαμβάνει άπαχη πρωτεΐνη, για την ενίσχυση της μυϊκής μάζας.
  2. Άσκηση. Κάντε υψηλής έντασης άσκηση και θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και θερμίδες. Στη συνέχεια μπορείτε να τονώσετε τους μύες στη συγκεκριμένη περιοχή που επιθυμείτε. Αν για παράδειγμα θέλετε να αποκτήσετε πιο γυμνασμένους ώμους, τότε πρέπει να σηκώνετε βάρη για τη συγκεκριμένη περιοχή. Ενώ αν θέλετε να περιορίσετε το λίπος στο πίσω μέρος της μέσης σας, προσπαθήστε να κάνετε ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους πλάγιους κοιλιακούς μύες και αυτούς που κινούνται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.
  3. Ιατρικές διαδικασίες. Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και πάλι δεν μπορείτε να χάσετε λίπος, υπάρχουν διάφοροι χειρουργικοί και μη χειρουργικοί μέθοδοι που στοχεύουν στα προβληματικά σημεία. Όπως είναι η λιποαναρρόφηση, το laser λιπόλυση και άλλοι. Φυσικά πολλές ιατρικές διαδικασίες έχουν παρενέργειες, είναι επίπονες και απαιτούν πολύ χρόνο μέχρι την ανάρρωση. Για αυτό και ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε λίπος είναι ο παραδοσιακός, δηλαδή ο συνδυασμός μιας υγιεινής διατροφής με άσκηση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.