WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να αποτρέψετε την κακή αναπνοή


9 Ιουνίου 2015

dailyweighin-woman-enjoying-an-icecream-650x400καθετα.jpg

Ο καθένας ανησυχεί για την κακή αναπνοή και σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περίπου το 9 τοις εκατό των ανθρώπων ανέφεραν, ότι έχουν κακή αναπνοή τους τελευταίους 6 μήνες.

Τι προκαλεί την κακή αναπνοή;

Ο καφές, το αλκοόλ, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και άλλες τροφές μπορεί να προκαλέσουν κακή αναπνοή, όπως και οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων. Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο νούμερο ένας λόγος που οι άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια δυσοσμία της αναπνοής είναι κακή στοματική υγιεινή. Εκατομμύρια βακτήρια ζουν στα ούλα στο πίσω μέρος της γλώσσας και αν δεν φροντίζετε την υγιεινή του στόματος σας, μπορεί να απελευθερωθούν πτητικές ενώσεις θείου. Το αποτέλεσμα; Η τερηδόνα, περιοδοντίτιδα και η κακή οσμή.

Αν λοιπόν έχετε μια κακή αναπνοή, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να την αποτρέψετε.

Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας. Είναι σημαντικό να μάθετε από πού προέρχεται η μυρωδιά και κατά πόσο οφείλεται σε κάποιο οδοντικό πρόβλημα. Δεδομένου ότι, τα βακτήρια μπορούν να ζήσουν μέσα στα ούλα σας, ο οδοντίατρος σας μπορεί να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.

Βουρτσίστε. Υιοθετήστε τη συνήθεια να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από τα γεύματα ή τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και θα κρατήσετε τη κακοσμία μακριά. Είναι επίσης, σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι βουρτσίσει καλά όλες τις επιφάνειες των δοντιών και των ούλων σας.

Χρησιμοποιήστε μια ξύστρα για τη γλώσσα. Μην αμελείτε να καθαρίζετε τη γλώσσα σας, διότι και μπορεί να φιλοξενήσει βακτήρια, τα οποία προκαλούν κακή αναπνοή. Κάθε φορά που βουρτσίζετε τα δόντια σας να καθαρίζετε και τη γλώσσα σας και θα έχετε ένα υγιές στόμα

Πιείτε νερό. Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, μειώνεται η ροή σάλιου σας, η οποία μπορεί να προκαλέσει μια δυσοσμία στην αναπνοή. Αν θέλετε να έχετε μια φρέσκια αναπνοή να έχετε πάντα μαζί σας νερό και να πίνετε νερό τακτικά όλη την ημέρα.

Μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry διαπιστώνει, ότι πίνοντας κόκκινο κρασί με ​​μέτρο, μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Όμως, μη το παρακάνετε και να βουρτσίζετε μετά τα δόντια σας, για να μην κιτρινίσουν.

Να είστε επιλεκτικοί σχετικά με στοματικό διάλυμα. Το στοματικό διάλυμα κάνει σπουδαία δουλειά γιατί  σκοτώνει τα βακτήρια, που προκαλούν την κακή αναπνοή. Αλλά, αν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, μπορεί να δημιουργήσει ένα ξηρό περιβάλλον, έτσι ώστε να βοηθήσει τα βακτήρια να αναπτυχθούν. Καλό είναι να ψάξετε για ένα διάλυμα χωρίς αλκοόλ, αλλά με άλλα συστατικά όπως  ευκαλυπτόλη ή θυμόλη. Επίσης, περιμένετε 15 λεπτά μετά το βούρτσισμα ,για να ξεπλύνετε με το στοματικό διάλυμα.

Δαγκώστε ένα μήλο. Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και που απαιτούν πολλή μάσημα, βοηθάνε στον καθαρισμό των δοντιών. Γι αυτό το λόγο το μήλο είναι μια από τις πιο καλές επιλογές.

Πίνετε τσάι. Ανταλλάξτε τον απογευματινό σας καφέ, με ένα φλιτζάνι πράσινο ή μαύρο τσάι. Και τα δύο περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.