WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πιο παράξενες "θεραπείες" hangover από όλο τον κόσμο!


19 Ιουνίου 2015

94fe812f6fe25a843b4706a2d1b40783.jpg

Γλυκές βραδιές, ζέστη, νυχτερινές βόλτες, όλα αυτά περιλαμβάνει το καλοκαίρι. Ποιος λοιπόν, δεν θέλει να βγει έξω το βράδυ και να πιει το αγαπημένο του cocktail κοντά στη θάλασσα; Όμως, αν το παρακάνετε το hangover θα σας συνοδεύει και τη  επόμενη μέρα. Και γι αυτό έχουν γραφτεί ένα σωρό άρθρα με τεχνάσματα για να αποφύγετε τον πονοκέφαλο, τη δυσφορία και τα προβλήματα στο στομάχι εξαιτίας του αλκοόλ. Υπάρχουν, όμως και κάποιες «θεραπείες» που αφορούν το hangover, οι οποίες είναι αρκετά παράξενες και τις επιλέγουν μερικοί πολιτισμοί.

Λεμόνι στις μασχάλες. Οι Πορτορικανοί είναι λάτρεις του ρούμι και για να αποφύγουν τις δυσάρεστες συνέπειες του, βάζουν λεμόνι κάτω από τις μασχάλες τους! Δεν ξέρω αν αυτό λειτουργεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλο το βράδυ θα μυρίζετε φρέσκο λεμόνι. Όμως, να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία αν έχετε μόλις ξυρίσει τις μασχάλες, γιατί θα σας μείνει μια δυσάρεστη ανάμνηση.

Φρέσκο χυμό αγγουριού. Στη Ρωσία, όπου το ποτό τους είναι η βότκα, έχουν βρει ένα ρόφημα, για να αποφύγουν τις συνέπειες του hangover. Και αυτό είναι ο χυμός αγγουριού, που τον πίνουν την επόμενη ημέρα. Εκτός λοιπόν από μάσκα ομορφιάς, οι Ρώσοι πιστεύουν ότι, αυτό το λαχανικό διώχνει τις δυσάρεστες συνέπειες του αλκοόλ.

Τουρσί. Κάποιοι πολιτισμοί πιστεύουν στη δύναμη που έχει το τουρσί, στη καταπολέμηση του hangover. Οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί υποστηρίζουν, ότι αν φάνε τουρσί από κρεμμύδι και αγγούρι, θα μπορέσουν να διώξουν τα δυσάρεστα συμπτώματα. Αυτό το τρόφιμο αποτελεί μέρος του παραδοσιακού γερμανικού πρωινού.

Αυτή η μυστική φόρμουλα έχει βοηθήσει τη βρετανική αριστοκρατία να αποφεύγει το hangover, για πάνω από 200 χρόνια. Αν και η ακριβής συνταγή είναι ένα μυστικό, μερικά συστατικά της είναι το κάρδαμο, εκχυλίσματα αγριοπιπεριάς, γαρύφαλλο και καμφορά. Όσοι πίνουν αυτό το αφέψημα, ισχυρίζονται ότι, αποφεύγουν όλα τα άσκημα συμπτώματα, που προκαλούν τα αλκοολούχα ποτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.