WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά φρούτα


23 Ιουνίου 2015

largeκαθεα.jpg

Τα αντιοξειδωτικά είναι πολύτιμα για την υγεία μας, καθώς βοηθούν το σώμα μας να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες, που βλάπτουν τα υγιή κύτταρα και το DNA μας. Χωρίς αντιοξειδωτικά στη διατροφή μας, μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος για διάφορους τύπους καρκίνου και η πρόωρη γήρανση. Αν και έχουμε ακούσει διάφορα φρούτα που είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών, δεν είμαστε σίγουροι ποια είναι τα καλύτερα. Δείτε μερικά φρούτα που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα.

Δαμάσκηνα. Αυτά τα φρούτα με τη κολλώδη υφή και την έντονη γεύση, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θεωρούνται ως μια καλή πηγή βιταμινών. Επίσης, μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά τη χοληστερόλη και να ενισχύσουν την υγεία των οστών. Τρώγοντας ένα τέταρτο φλιτζάνι δαμάσκηνα, είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα, λαμβάνετε πολλά οφέλη για την υγεία σας

Berries. Ποια να πρωτοαναφέρουμε, τα άγρια βατόμουρα, τα Goji beries, τα bluberrires; Όποια και να προτιμήσετε, ένα είναι σίγουρο: θα πάρετε μια μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Είναι επίσης, πολύ ευεργετικά για την διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και βοηθάνε στη προσπάθεια απώλειας βάρους.

Φράουλες. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη, ότι οι φράουλες ανήκουν στη κορυφή της λίστας με τις καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές. Αυτό το φρούτο μειώνει την κακή χοληστερόλη και μπορεί να συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς. Οι φράουλες έχουν μεγάλη συγκέντρωση φαινολικών ενώσεων, όπως τα φλαβονοειδή, που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Μύρτιλλα. Αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς. Μπορεί επίσης, να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γι αυτό και είναι το ιδανικό φρούτο για τους διαβητικούς. Όπως και να προτιμήσετε τα μύρτιλλα, ωμά ή αποξηραμένα, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

Γενικά αν θέλετε να αυξήσετε την αντιοξειδωτική σας πρόσληψη, απλά θυμηθείτε να εντάξετε στη διατροφή σας «το ουράνιο τόξο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.