WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 βήματα για να βελτιώσετε τη κινητικότητα του εντέρου


29 Ιουνίου 2015

59ff025a05f66dc11a0b55c2c0a859d0καθετα.jpg

Πολλούς από εμάς, τα πεπτικά προβλήματα μας ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση. Ως εκ τούτου, θα σας εκπλήξει αν μάθετε, ότι στη πραγματικότητα μπορεί να έχετε περισσότερο έλεγχο στη ποιότητα των κινήσεων του εντέρου σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και το πρόβλημα σας θα γίνει παρελθόν.

Πίνετε αρκετό νερό. Κάθε κύτταρο στο σώμα μας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει. Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος του νερού που πίνουμε απορροφάται από το στομάχι μας. Αν δεν πιούμε επαρκή ποσότητα, το σώμα μας θα πάρει το νερό που χρειάζεται από το παχύ έντερο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει δυσκοιλιότητα. Συνιστάται οι άνδρες να πίνουν περίπου 13 φλιτζάνια (3 λίτρα) νερού κάθε μέρα και οι γυναίκες 9 ποτήρια (2 λίτρα).

Αρχίστε να τρώτε σωστά. Αν θέλετε να λειτουργεί σωστά το έντερο σας, πρέπει να εντάξετε τις σωστές τροφές στη καθημερινότητα σας. Αυτό περιλαμβάνει πολλά λαχανικά, ορισμένα φρούτα, άπαχες πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη. Επιπλέον αν τρώτε υγιεινά, εξασφαλίζετε μια ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου σας, άρα μπορεί να βελτιωθεί και η κινητικότητα του. Μια ανισορροπία στην εντερική χλωρίδα μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση των προβλημάτων του πεπτικού σας συστήματος και είτε να εμφανίσετε δυσκοιλιότητα είτε διάρροια.

Πιείτε ένα ζεστό ρόφημα. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επιστημονική απάντηση ως προς το γιατί συμβαίνει αυτό, πίνοντας ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, τσάι, ή απλά ζεστό νερό με λεμόνι, βελτιώνεται η κινητικότητα του εντέρου.

Άσκηση! Η σωματική δραστηριότητα είναι το κλειδί για πολλά πράγματα. Έτσι αν θέλετε να έχετε ένα υγιές πεπτικό σύστημα, αρχίστε να ασκήστε. Δεν υπάρχει λόγος να πιεστείτε, γιατί ακόμα και το περπάτημα σε γρήγορους ρυθμούς μπορεί να σας βοηθήσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.