WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί ο φίλος σας τρώει πιο γρήγορα από εσάς;


19 Ιουλίου 2015

largeκαθετα.jpg

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων, εκείνοι που τρώνε πολύ γρήγορα και δεν τους προλαβαίνεις και εκείνοι που έχεις βαρεθεί, μέχρι να τους περιμένεις να τελειώσουν το γεύμα τους. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε βγει έξω να φάτε με τον φίλο σας και του έχετε κάνει τη παρατήρηση να τρώει ποιο αργά; Και ενώ σας φαίνεται περίεργο και εκνευριστικό που δεν τρώτε με τον ίδιο ρυθμό, δεν θα έπρεπε, γιατί μια μελέτη εξηγεί αυτή τη διαφορά.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό  Physiology & Behavior διαπίστωσε, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες μασάνε με διαφορετικό τρόπο, γεγονός που εξηγεί ότι πρώτοι τρώνε συνήθως πιο γρήγορα από το γυναικείο φύλο. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας, σε φοιτητές όπου τους έδωσαν 152 γραμμάρια ρύζι και τα σαγόνια τους ήταν συνδεδεμένα με ηλεκτρόδια, που μετρούσαν τη μυϊκή δραστηριότητα, επίσης μετρήθηκε η ποσότητα τροφής ανά δάγκωμα, τα γραμμάρια των τροφίμων που καταναλώνονταν ανά λεπτό, πόσες φορές μασάγανε την κάθε μπουκιά, το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για κάθε μαθητή να ολοκληρώσει το γεύμα. Οι ερευνητές ήλπιζαν να βρούνε μια συσχέτιση μεταξύ του μασήματος και του βάρους, αν υποτεθεί ότι όσοι τρώνε πιο αργά, μπορεί να έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν παχυσαρκία. Αλλά, ανακάλυψαν κάποια άλλα ενδιαφέροντα αποτελέσματα, όπως θα δείτε παρακάτω.

Οι άνδρες, όπως είναι αναμενόμενο, τρώνε μεγαλύτερες μπουκιές και ασκούνε περισσότερη δύναμη, όταν μασάνε τη τροφή, με αποτέλεσμα να τελειώνουν πιο γρήγορα το γεύμα τους. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, στην πραγματικότητα μασάνε με τον ίδιο ρυθμό με τους άνδρες, αλλά περισσότερες φορές. Άρα κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά μοτίβα με τον τρόπο που τρώει το φαγητό του. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βγείτε ραντεβού, δεν υπάρχει λόγος να νευριάσετε, σε περίπτωση που ο φίλος σας τελειώσει το γεύμα του πριν από εσάς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.