WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σύκο: Το φρούτο που ανεβάζει τη διάθεση στα ύψη


13 Ιουλίου 2015

62833ccdfcd01ebbf09ce819ac467430καθετα.jpg

Από παιδί κάθε καλοκαίρι περίμενα  πότε θα βγουν τα σύκα. Με το που έμπαιναν στο σπίτι, ένα πλατύ χαμόγελο διαγραφόταν στο πρόσωπο μου, το οποίο διαγράφεται ακόμα και τώρα και ας μην είμαι πια παιδί. Τα σύκα έχουν μια σύνθετη υφή που συνδυάζει το μάσημα της σάρκας τους, την απαλότητα του δέρματος τους, και την τραγανότητα των σπόρων τους. Όλα αυτά τα καθιστούν ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα, που ανεβάζουν τη διάθεση μου στα ύψη.

Μια δαγκωματιά αρκεί για να με ταξιδέψει πίσω στα χρόνια της αθωότητας, τότε που το μόνο που με ένοιαζε ήταν να παίξω με τις φίλες μου, να κάνω βουτιές στη θάλασσα και να γυρίσω το μεσημέρι σπίτι για να φάω με το αγαπημένο μου φρούτο και να δω παιδικά στη τηλεόραση.  Η φυσική γλυκύτατα που χαρακτηρίζει τα σύκα, μπορεί να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Και φυσικά δεν θα ξεχάσω τις ημέρες, που με μάθαινε η γιαγιά μου πώς να τα αποξηραίνω και την αγωνία που ένιωθα για να δοκιμάσω το επίτευγμα μου. Βέβαια η υπομονή άξιζε, γιατί τα σύκα ακόμα και σε ξηρή μορφή είναι πολύ νόστιμα. Μεγαλώνοντας έμαθα ότι εκτός από τη πλούσια γεύση, τα σύκα έχουν και πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε φυτο-θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Τα σύκα για εμένα είναι ένα φρούτο που με ταξιδεύει στα ξέγνοιαστα παιδικά μου χρόνια, αλλά ταυτόχρονα μου χαρίζει υγεία και ευεξία. Τι περισσότερο να θελήσω; Είναι και θα παραμείνει για πάντα το φρούτο που μου χαρίζει το χαμόγελο στα χείλη μου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.