WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που μειώνουν τη λίμπιντο


26 Ιουλίου 2015

701f256c1cefee161117cbd28ffd2d18καθετα.jpg

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι, κάποιες τροφές είναι αφροδισιακές και αυξάνουν τη λίμπιντο σας. Αυτό συμβαίνει επειδή, έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή της τεστοστερόνης, μια ορμόνη που βρίσκεται και στα δύο φύλα - στις γυναίκες σε μικρότερη ποσότητα - και ρυθμίζει την σεξουαλική ορμή. Υπάρχουν όμως, και κάποιες θρεπτικές ουσίες που επηρεάζουν τη δράση της αρωματάσης, ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα, και όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα της τεστοστερόνης, τόσο χαμηλότερη είναι η λίμπιντο. Άρα, εκτός από τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντό σας, υπάρχουν και κάποιες που μπορούν να τη μειώσουν.

Μέντα. Αν και μπορείτε να προτιμήστε τη μέντα, για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας, το δροσιστικό αυτό φυτό έχει πραγματικά τη φήμη ότι μειώνει τη λίμπιντο, ειδικά στους άντρες. Αυτό οφείλεται στην ποσότητα της μενθόλης, ένα συστατικό της μέντας, που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Και σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλετε να συμβεί, εάν έχετε κάνει ρομαντικά σχέδια!

Σοκολάτα. Αυτό και μόνο φαίνεται σχεδόν απίστευτο, σωστά; Πώς μπορεί η σοκολάτα, ένα από τα πιο γλυκά τρόφιμα με μια φήμη ότι διεγείρει τις αισθήσεις, να οδηγεί στην πραγματικότητα στη μείωση της λίμπιντο; Αυτό το γεγονός συμβαίνει, γιατί στα θρεπτικά συστατικά της ενδέχεται να περιέχει το ένζυμο αρωματάση, που όπως προανέφερα, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Δημητριακά. Οι νιφάδες καλαμποκιού είναι ένα παράδειγμα ενός τροφίμου που δεν είναι ούτε πικάντικο, ούτε γλυκό, αλλά απλώς έχει λίγη έως και καθόλου ζάχαρη. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι ένα τέτοιου είδους  τρόφιμο που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, μπορεί να σας φουσκώσει και ως εκ τούτου να μειώσει τη λίμπιντο σας.

Καφές. Σε ότι αφορά αυτό το ρόφημα, είναι πιο εύκολο να κατανοήσετε, ότι μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο σας. Γιατί ενώ σας παρέχει ενέργεια, ενδέχεται να αυξήσεις επίσης, τα επίπεδα του άγχους, οδηγώντας σε συναισθήματα εκνευρισμού.

Αλκοόλ. Αν και πολλοί θέλετε να συνοδεύσετε ένα ρομαντικό βράδυ με λίγο αλκοόλ, πρέπει να είστε προσεκτικοί στη ποσότητα που θα καταναλώσετε. Και αυτό γιατί τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να εμποδίσουν τη λίμπιντο σας και να καταλήξετε να ροχαλίζετε στον καναπέ.

Η γλυκόριζα είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός τροφίμου, που μπορεί να καταστείλει τη λίμπιντο σας, λόγω του ότι προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στα επίπεδα της τεστοστερόνης. Το συστατικό που ευθύνεται για αυτή τη μείωση, είναι η γλυκυριζίνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα των ορμονών, άρα ενδέχεται να καταστέλλει τη σεξουαλική ορμή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.