WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμβουλές διατροφής που απλά δεν λειτουργούν...


3 Αυγούστου 2015

Μήπως προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Είναι λογικό να βρίσκεστε σε σύγχυση, γιατί οι πληροφορίες που δέχεστε καθημερινά, όσο αφορά τη διατροφή, είναι πάρα πολλές. Παρακάτω θα δείτε μερικές διατροφικές συμβουλές που πρέπει να αποφεύγετε, γιατί δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων. Μια διατροφή που περιλαμβάνει λίγους υδατάνθρακες ενδέχεται να λειτουργήσει. Όμως κατά πόσο αυτό το αποτέλεσμα θα είναι μακροχρόνιο; Η American Heart Association (ΑΗΑ) εκφράζει την ανησυχία της, γιατί μετά από επανεξέταση των πέντε από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, έβγαλε το συμπέρασμα ότι μια ταχεία απώλεια κιλών δεν είναι συνήθως μόνιμη και μετά από καιρό το βάρος επανέρχεται και πολλές φορές περισσότερο από ότι ήταν πριν.

Συμπληρώματα διατροφής. Ίσως βρίσκεστε σε σύγχυση μεταξύ των Goji Berries και της σπιρουλίνα. Ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε όσο αφορά τα συμπληρώματα, γιατί μερικά από αυτά μπορεί να είναι και χάσιμο χρόνου. Ενώ αν επενδύσετε στα φρέσκα τρόφιμα, όπως δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά, να λάβετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε.

Αποτοξινώσεις. Οι αποτοξινώσεις χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν έγιναν δημοφιλείς στις Ηνωμένες Πολιτείες η χορτοφαγία και άλλες φιλοσοφίες της Ανατολικής κουλτούρας. Μπορεί μια αποτοξίνωση να καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες, όμως αν τη κάνετε για να χάσετε κιλά, τότε θα τα ξαναπάρετε πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενώ αν ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής, θα πετύχετε μια μακροχρόνια απώλεια κιλών.

Κόψιμο τροφής σε μικρά κομμάτια. Μπορεί να έχετε ακούσει από γνωστούς σας, ότι αν κόψετε το φαγητό σας σε μικρά κομμάτια, θα χάσετε πιο εύκολα βάρος. Αυτό είναι ένα παλιό και σίγουρα ανεπιτυχές κόλπο. Σίγουρα αν μασάτε τις τροφές αργά, διευκολύνετε την πέψη και νιώθετε πιο χορτάτοι με λιγότερο φαγητό. Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν θα πάρετε λιγότερες θερμίδες αν το κόβετε με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Να μη τρώτε μετά τις 20:00. Αν έχετε φάει το βραδινό σας γεύμα και αργά το βράδυ ποθείτε κάτι γλυκό ή αλμυρό, τότε δεν πρέπει να υποπέσετε στον πειρασμό. Αλλά, τι γίνεται αν δουλεύετε μέχρι τις 21:00; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί δεν έχει σημασία πότε τρώτε το κυρίως γεύμα, αλλά αυτό που βάζετε στο πιάτο σας και οι θερμίδες που καταναλώνετε όλη την ημέρα. Έτσι αν τρώτε ένα ισορροπημένο γεύμα, δεν θα πάρετε κιλά, αν το καταναλώσετε μετά ή πριν τις 20:00.

Καταναλώνετε όλη τη ημέρα κάτω από 1000 θερμίδες. Ένα πρόγραμμα διατροφής εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες, το μόνο που πετυχαίνει είναι να καταστρέψει τον μεταβολισμό σας. Αντ' αυτού, αν τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, θα χάσετε κιλά και θα κρατήσετε ενεργό τον μεταβολισμό σας. Επιπλέον, οι εξαντλητικές δίαιτες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προσωρινά, αλλά όπως και με άλλες της μόδας, μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα θα πάρετε τα κιλά που χάσατε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.