WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 περίεργοι τρόποι για να εξασκήσετε τη μνήμη σας


1 Σεπτεμβρίου 2015

e9054c0dad226a4a2ee793125e36b21eκαθετα.jpg

Η ικανότητα που έχουμε να θυμόμαστε διάφορα πράγματα, είναι σημαντική, γιατί μας βοηθάει να βγάλουμε εις πέρας τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Η μνήμη άρα είναι πολύτιμη και καθοριστική. Χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα, το μέλλον θα μας φαινόταν αβέβαιο και το παρελθόν μας δεν θα υπήρχε. Για να έχουμε καλή μνήμη μέχρι να γεράσουμε, πρέπει να τη φροντίζουμε και να την εξασκούμε. Και αν πιστεύετε, ότι θα σας προτείνω τις συνηθισμένες συμβουλές, όπως να λύνετε σταυρόλεξα, κάνετε λάθος. Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι μικρές αλλαγές στη καθημερινή μας ρουτίνα, μπορεί να βοηθήσουν, ώστε να κρατήσετε το μυαλό σας υγιές. Όμως, αυτές οι αλλαγές που θα δείτε παρακάτω είναι κάπως διαφορετικές, από αυτές που συνήθως ακούτε.

Να αλλάζετε παπούτσια κάθε φορά που βγαίνετε για περπάτημα. Αν σας αρέσει να περπατάτε, τότε εκτός από το σώμα, έχετε την ευκαιρία να εξασκήσετε και το μυαλό σας. Τι πρέπει να κάνετε; Είναι απλό, να βάζετε κάθε φορά που βγαίνετε έξω, διαφορετικά παπούτσια. Βάλτε από τα αθλητικά σας μέχρι τα σανδάλια σας. Και αν είστε γυναίκα και δεν μπορείτε να βγείτε να περπατήσετε με τα τακούνια σας, τότε φορέστε τα στο σπίτι και περπατήστε γύρω από τα δωμάτια. Αν αναρωτιέστε που θα σας βοηθήσει αυτή η άσκηση, η απάντηση είναι απλή: Να βγείτε από τη ρουτίνα. Όταν δεν κάνετε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, τότε ο εγκέφαλος σας λειτουργεί και δεν μένει σε αδράνεια.

Σίγουρα βουρτσίζετε τα μαλλιά σας και πλένετε τα δόντια σας πάντα με το ίδιο χέρι. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να το κάνετε με το αντίθετο; Αν όχι τότε έφτασε η στιγμή να το δοκιμάσετε, γιατί έτσι εξασκείτε τον εγκέφαλο σας. Αρχίσετε να αλλάζετε τακτικά τα χέρια σας, όταν χρησιμοποιείτε την οδοντόβουρτσά σας, τη βούρτσα και τον στεγνωτήρα μαλλιών ή το σίδερο. Αυτός ο τρόπος θα σας βοηθήσει να έχετε το μυαλό σας πάντα σε εγρήγορση, συμβάλλοντας στη μείωση των πιθανοτήτων να πάθετε άνοια καθώς μεγαλώνετε.

Έχετε σκεφτεί, πώς νιώθουν όσοι δεν έχουν όραση; Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζούνε όπως και εμείς που βλέπουμε, αλλά έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα από εμάς, υπερτερούν σε κάποια άλλη αίσθηση, την οσμή ή την ακοή. Δοκιμάστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενώ βρίσκεστε στο σπίτι, να καλύψετε τα μάτια σας και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε τις υπόλοιπες αισθήσεις για να κινηθείτε και να προσδιορίσετε τα πράγματα. Ανακαλύψτε αν θα μπορούσατε να διαλέξετε τα ρούχα σας, με βάση αυτό που νιώθετε. Έχετε σκεφτεί, ότι μπορεί το αγαπημένο σας πουλόβερ να έχει μια μοναδική μυρωδιά και υφή, που θα σας βοηθήσουν να το ξεχωρίσετε; Με αυτή τη τεχνική, δίνετε νέα ερεθίσματα στον εγκέφαλο σας και τον αναγκάζετε να εργαστεί με έναν προκλητικό τρόπο, σχηματίζοντας νέες ενώσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.