WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η καλύτερη αποτοξίνωση για μετά το καλοκαίρι


15 Σεπτεμβρίου 2015

800a114b40ed512457c779775d41d7e1kautea.jpg

Η αποτοξίνωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία του σώματος για την εξάλειψη ή την εξουδετέρωση των τοξινών μέσω του παχέος εντέρου και του ήπατος. Εάν έχετε γυρίσει από τις καλοκαιρινές διακοπές και νιώθετε μια δυσφορία από το πολύ φαγητό και ποτό μπορεί να χρειάζεστε μια αποτοξίνωση. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα νιώσετε αμέσως πολύ καλύτερα.

Για 3 ημέρες, εστιάστε στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με έντονα χρώματα, δημητριακών ολικής αλέσεως και οσπρίων. Τα αντιοξειδωτικά που έχουν αυτές οι τροφές θα εξουδετερώσουν τις βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό. Το σπανάκι, το λάχανο και το μπρόκολο είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Επίσης, το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν θειικές ενώσεις που βοηθούν το σώμα σας να παράγει αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες.

Στόχος της αποτοξίνωσης είναι επίσης, να διώχνετε τις τοξίνες με τα ούρα και τον ιδρώτα. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να πίνετε 8 έως 12 ποτήρια νερό ή τσάι την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο θα επισκέπτεστε αρκετά συχνά την τουαλέτα. Επιπλέον, μια καλή επιλογή είναι να πίνετε βότανα, όπως η πικραλίδα και η γλυκόριζα, που βοηθάνε τη πέψη και τη λειτουργία του ήπατος και συμβάλουν στην αποβολή των τοξινών.

Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης να αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τηγανιτά,  το αλκοόλ, το κόκκινο κρέας, τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι. Επίσης, αν θέλετε να φάτε κάτι ενδιάμεσα επιλέξτε φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς ή μια μικρή σαλάτα με μερικές φέτες κοτόπουλο ή σολομό.

Αφού περάσουν τρεις μέρες, θα νιώσετε ότι έχετε ξεφουσκώσει και θα έχετε περισσότερη ενέργεια. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε την αποτοξίνωση για πιο πολύ καιρό, απλά αν υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή θα έχετε πάντα ευεξία και δεν θα πάρετε κιλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.