WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες είναι οι χειρότερες σκέψεις που κάνετε και δεν χάνετε κιλά


1 Οκτωβρίου 2015

aebe7f3d83ffc5a4c7b387ac2f458181καθυεα.jpg

Για να πετύχετε μια απώλεια βάρους, δεν είναι αρκετό να κάνετε μόνο δίαιτα, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που σκέφτεστε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που σας περνάνε από το μυαλό όταν θέλετε να χάσετε κιλά, τα οποία μπορεί να σαμποτάρουν την προσπάθεια σας. Δείτε παρακάτω ποιες σκέψεις δυσκολεύουν την απώλεια βάρους.

Βλέπετε μόνο τα αρνητικά στοιχεία και δεν λαμβάνετε υπόψη σας κανένα θετικό. Για παράδειγμα μπορεί να έχετε κοπιάσει για αρκετό καιρό και να έχετε χάσει μερικά κιλά, αλλά όχι όσα θα θέλατε. Όμως, αντί να αναγνωρίζετε την πρόοδο που έχετε κάνει, εστιάζετε μόνο στο γεγονός ότι δεν φαίνεστε τόσο λεπτή, όσο προσδοκούσατε. Αυτό μπορεί να σας απογοητεύσει και να σταματήσετε την προσπάθεια σας. Αν όμως, βλέπατε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, θα καταλαβαίνατε ότι έχετε καταφέρει πολλές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να συνεχίσετε τη προσπάθεια.

Υπάρχει μόνο το μαύρο ή το άσπρο. Εφόσον είστε άνθρωπος των άκρων και δεν έχετε μάθει να βλέπετε και το γκρι, τότε είναι πολύ πιθανό με το πρώτο λάθος, να σταματήσετε τη δίαιτα που έχετε ξεκινήσει. Για παράδειγμα, αν έχετε τηρήσει το πρόγραμμα διατροφής σας για τρεις μήνες και ξαφνικά περικλείνετε και τρώτε ένα γλυκό, το θεωρείτε σαν τη μεγαλύτερη αποτυχία και δεν συνεχίζετε τη προσπάθεια. Σκέφτεστε ότι όλα χάθηκαν, γι αυτό μετά το γλυκό παίρνετε και μια πίτσα για βραδινό…!

Αν κάτι κακό συμβαίνει μια φορά, νομίζετε ότι θα είναι πάντα έτσι. Είστε επιμελείς με το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, αλλά έχετε μια ερωτική απογοήτευση. Τότε είναι που αρχίζετε να ανησυχείτε, ότι δεν είστε ελκυστικές στο αντίθετο φύλο και καταλήγετε στο συμπέρασμα, ότι αδίκως κάνετε τη δίαιτα. Κι΄όμως το παραπάνω δεν ισχύει, γιατί η ομορφιά πηγάζει κυρίως από την εμπιστοσύνη που νιώθετε για τον εαυτό σας.

Αρχίστε λοιπόν να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο και θα διαπιστώσετε ότι η θετική σκέψη, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το σώμα που τόσο πολύ επιθυμείτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.