WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απλοί τρόποι για να αποτρέψετε την καούρα


14 Οκτωβρίου 2015

ed06fc8a725416ecd5af35b6311afcd5.jpg

Εάν είχατε ποτέ την άτυχη εμπειρία της καούρας, θα γνωρίζετε ότι τα συμπτώματα είναι αρκετά δυσάρεστα, γιατί δημιουργούν μια αίσθηση καψίματος στον οισοφάγο. Επίσης, η καούρα μπορεί να οδηγήσει σε δυσοσμία του στόματος μέχρι και σε προβλήματα στον λαιμό. Ευτυχώς όμως με μερικές απλές αλλαγές θα μπορέσετε να την αποτρέψετε ή να μειώσετε τη συχνότητα των συμπτωμάτων.

Γνωρίστε τα τρόφιμα που σας πειράζουν. Το φάσμα των τροφίμων που μπορεί να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα είναι τεράστιο, από τις πικάντικες σάλτσες, τις σοκολάτες μέχρι και τα κρεμμύδια. Όμως, ποιος είναι ο πιο σημαντικός διατροφικός παράγοντας που πρέπει να αποφεύγετε; Είναι τα μεγάλα λιπαρά γεύματα, γιατί το λίπος χαλαρώνει τους μύες του οισοφαγικού σφιγκτήρα, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο παλινδρόμηση.

Να είστε επιφυλακτικοί με τα ποτά. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά, οι χυμοί των φρούτων και το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν καούρα. Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί και στα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, γιατί χαλαρώνει τον σφιγκτήρα του οισοφάγου, επιτρέποντας το οξύ του στομάχου να καταλήξει στον λαιμό.

Τα υπέρβαρα άτομα τείνουν να έχουν συχνά πεπτικά προβλήματα. Η αύξηση του δείκτη μάζας σώματος, συνδέεται με την καούρα. Αν λοιπόν έχετε παραπάνω κιλά και επίσης, σας ταλαιπωρούν οι καούρες, πρέπει να χάσετε βάρος, ώστε να μειωθούν και τα ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Εφόσον διαπιστώσετε, ότι μετά το γεύμα σας έχετε καούρες, μια καλή λύση είναι να κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων, όπου θα καταγράφετε τι τρώτε κάθε μέρα. Και με τη μέθοδο της αφαιρετικής επαγωγής θα καταλάβετε ποιες τροφές σας ενοχλούν. Επίσης, καλό είναι να μην πέφτετε αμέσως μετά το φαγητό για ύπνο, γιατί έτσι επιδεινώνετε τα συμπτώματα της καούρας. Αντ αυτού περιμένετε να περάσουν μια με δύο ώρες και ύστερα ξαπλώστε στο κρεβάτι σας. Και τέλος, αν βλέπετε ότι τα συμπτώματα εξακολουθούν, τότε να επισκεφτείτε έναν ιατρό, για να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.