WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμβουλές για την υγιεινή και φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής


4 Νοεμβρίου 2015

Australian-Fashion-Week-MBFWA-Streetstyle-Phil-Oh-Vogue.com-4καθετα.jpg

Για εμάς τις γυναίκες είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε τους κανόνες υγιεινής όσον αφορά την ευαίσθητη περιοχή. Και μπορεί σε κάθε στάδιο της ζωής, οι ανάγκες της περιποίησης να είναι διαφορετικές, αλλά πάντα είναι απαραίτητες. Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και μετά στην ενηλικίωση και τη γόνιμη περίοδο, και από την αναπαραγωγική ηλικία στην εμμηνόπαυση, κάθε  μετάβαση σε μια νέα περίοδο σημαίνει και αλλαγή των αναγκών  της ατομικής φροντίδας. Όπως, λοιπόν γίνεται αντιληπτό η καθημερινή και η σωστή περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής είναι επιτακτική ανάγκη σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε. Για να επιτευχθεί όμως, σωστά η φροντίδα, πρέπει να  διαλέξουμε και το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού ανάλογα με τις ανάγκες μας. Επειδή καλό είναι τα κοινά σαπούνια και αφρόλουτρα να αποφεύγονται, η καλύτερη επιλογή βρίσκεται στην ολοκληρωμένη σειρά Feminine της FREZYDERM, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και αναλαμβάνει αποτελεσματικά τη φροντίδα της. Επιλέγοντας τα Intim Area Foam, Liquid & Wipes θα  πετυχαίνουμε έναν απαλό καθαρισμό και μια αποτελεσματική προστασία από ερεθισμούς και κακοσμία.

Όμως, η περιποίηση δε γίνεται μόνο για λόγους υγιεινής, αλλά και για να  προφυλαχθεί ο κόλπος από τυχόν λοιμώξεις και για να διατηρηθεί  μια ισορροπία στην χλωρίδα του. Δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας στην ευαίσθητη περιοχή, αποτρέπονται τυχόν ερεθισμοί και μολύνσεις, όπως μυκητιάσεις και κολπίτιδες. Για να πετύχετε τα παραπάνω πρέπει να χρησιμοποιείτε τα Intim Vaginal Douche με σόδα, χαμομήλι ή ξύδι. Αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για τον καθαρισμό στο τέλος κάθε έμμηνου ρύσεως και επίσης, καθώς έχει την ικανότητα να διατηρεί τη φυσιολογία της περιοχής. Επιπλέον, αν θέλετε να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το Intim Aid Cleanser, για εξωτερικό καθαρισμό. Με αυτό το προϊόν οι ενοχλήσεις που διαταράσσουν την ηρεμία σας, θα γίνουν παρελθόν.

Όλες λοιπόν, οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουμε τους βασικούς κανόνες περιποίησης και υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής, γι αυτό και παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες.

Καλό είναι να προτιμάτε το ντους, αντί να γεμίζετε τη μπανιέρα, γιατί τα βακτήρια από το δέρμα σας, μπορεί να μεταναστεύσουν στον κόλπο σας. Αυτό ενδέχεται να σας δημιουργήσει προβλήματα,  που σίγουρα θα σας ταλαιπωρήσουν.

Μια άλλη βασική συμβουλή που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι τα μικρόβια αγαπάνε την υγρασία, γιατί τους προσφέρει ένα καλύτερο περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να αλλάζετε εσώρουχο μετά από  κάθε σωματική δραστηριότητα και επίσης, να φοράτε πάντα στεγνό μαγιό όταν βγαίνετε από τη θάλασσα ή τη πισίνα .

Επίσης, πρέπει να προσέχετε τα εσώρουχα που φοράτε, γιατί παίζουν ρόλο στη διατήρηση της υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής. Γι αυτό να διαλέγετε βαμβακερά εσώρουχα, που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει, εμποδίζοντας έτσι τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Παράλληλα να ακολουθείτε σχολαστικό καθαρισμό 1-2 φορές την ημέρα. Μην υπερβάλλετε με τον καθημερινό καθαρισμό, γιατί έτσι καταστρέφεται η φυσιολογική χλωρίδα της περιοχής

Και τέλος, μη ξεχνάτε τον ιατρικό έλεγχο, ο οποίος πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Η επίσκεψη στον γυναικολόγο δεν πρέπει να γίνεται μόνο όταν νιώθετε κάποια ενόχληση, αλλά και για προληπτικούς λόγους, ώστε να αποτρέψετε την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων.

[gallery-500196]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.