WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πιο περίεργοι λόγοι που παίρνετε κιλά


22 Οκτωβρίου 2015

eb83da794820e2fd2c20f3c5072a9b31καθετα.jpg

Με το που σκέφτεστε αύξηση βάρους οι πρώτοι ένοχοι που σας έρχονται στο μυαλό, είναι τα γλυκά, τα πατατάκια και ο καναπές σας. Όμως, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που δεν είναι τόσο προφανείς και μπορούν να σας προσθέσουν κιλά. Διαβάστε ποιοι είναι, για να τους αποφεύγετε και να μπορέσετε να χάσετε βάρος.

Όταν η σχέση με τον σύντροφο σας περνάει κρίση, ενδέχεται να πάρετε μερικά κιλά παραπάνω. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που έχουν συχνούς διαπληκτισμούς, είναι και πιο πιθανό να κάνουν ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων, από ότι εκείνα που ζουν αρμονικά. Για να γίνουμε πιο σαφής, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Delaware παρακολούθησαν τα επίπεδα των ορμονών σε 43 ζευγάρια και ζήτησαν σε κάποια να μαλώσουν κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Οι παρατηρητές μέτρησαν τα επίπεδα των ορμονών σε όλα τα ζευγάρια και διαπίστωσαν ότι εκείνα που είχαν εχθρικά συναισθήματα, είχαν επίσης και υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης. Μια ορμόνη που σχετίζεται με την πείνα και αυξάνει την επιθυμία για φαγητό. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι τα προβλήματα ανάμεσα στα ζευγάρια, ενδέχεται να είναι σημαντικός παράγοντας για την αύξηση του σωματικού βάρους.

Κάποια μέρα η επιστήμη θα είναι σε θέση να συνδέσει ορισμένα γονίδια με τη τάση να παίρνετε βάρος, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει ως εκεί. Από την άλλη μεριά μια έρευνα που έγινε στο τμήμα των επιστημών ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Texas Tech, έδειξε ότι η αύξηση κιλών συνδέεται με τη ψυχολογία του ατόμου. Η συγκεκριμένη έρευνα ανακάλυψε ότι όσοι άνθρωποι πιστεύανε ότι θα πάρουνε κιλά λόγω γενετικής αιτίας, είχαν τη τάση να τρώνε υγιεινά και να κάνουν σωματική δραστηριότητα. Αντί λοιπόν να ρίχνετε την ευθύνη στη γενετική, πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Απλά στο παρελθόν ήταν πιο εύκολο να χάσουμε κιλά. Κι όμως αυτή η πεποίθηση μπορεί και να αληθεύει, δεδομένου ότι πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Obesity Research, έδειξαν ότι παίρνουμε περισσότερες θερμίδες από ότ,ι οι γονείς μας. Παρά το γεγονός ότι τρώμε περίπου την ίδια ποσότητα τροφίμων, η σημερινή γενιά κερδίζει περισσότερο βάρος από ό, τι οι άνθρωποι πριν από 40 χρόνια. Και οι λόγοι ακόμα δεν είναι εντελώς ξεκάθαροι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.