WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Donna Karan αδυνάτισε χωρίς δίαιτα


22 Οκτωβρίου 2015

“Δεν με ένοιαζε να χάσω κιλά, αν και πιστεύω ότι κάθε γυναίκα το εύχεται κατά βάθος. Περισσότερο απ’ όλα ήθελα ν’ αλλάξω. Να νιώσω διαφορετικά, όμορφα, ν’ ανανεωθώ. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να χαίρεται τη ζωή και θεωρώ ότι η στέρηση είναι μία μικρή κατάρα. Αποφάσισα όμως να βάλω τον εαυτό μου σ’ ένα πρόγραμμα για να μάθω μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις μου και τι γίνεται μετά από αυτό”. Η 64χρονη πλέον Donna Karan τα βρήκε επιτέλους με τον εαυτό της και τη ζυγαριά. Δεν διστάζει να μοιραστεί με ειλικρίνεια τον τρόπο ο οποίος την οδήγησε στην ανανέωση.

H Donna Karan αποκαλύπτει πως προσέλαβε την Jill Pettijohn, μια Νεοζηλανδή ειδικό που στοχεύει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του οργανισμού, στην ευεξία και προσανατολίζεται στις φυτικές, μη επεξεργασμένες τροφές. Κάτι λοιπόν, μπορούμε να μάθουμε κι εμείς από τη φιλοσοφία της. Αρχικά να αναφέρουμε πως τα περιττά κιλά έφυγαν σιγά σιγά. “Ίσως γι’ αυτό να έχει και διάρκεια το αποτέλεσμα. Στο παρελθόν έκανα διάφορες δίαιτες και έβλεπα τη ζυγαριά να ανεβοκατεβαίνει. Στα 50 μου πια σοκαρίστηκα με το βάρος που είχα πάρει”.

“Το φαγητό έχει τη δική του εσωτερική δύναμη” εξηγεί η Pettijohn. “Είναι ζωντανό.Οι τροφές περιέχουν ένζυμα τα οποία βοηθούν τα κατεστραμμένα κύτταρα του οργανισμού να αναγεννηθούν. Οτιδήποτε επεξεργασμένο, κονσερβοποιημένο ή γενετικά τροποποιημένο απαγορεύεται. Ξεχάστε τα δημητριακά, τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και τα ανθρακούχα. Επιτρέπεται όμως ο καφές! Στην πράξη έχει αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να μην το παρακάνετε”.
Τι κάνει η Donna;
Το πρώτο που κάνεις το πρωί είναι να πιεις ζεστό νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού ή τζίντζερ με τσάι μέντας.
Για την υπόλοιπη μέρα παίρνω μαζί μου ένα θερμός με ζεστή σούπα που την τρώω όποτε πεινάω.
Αντί για “αμαρτωλά” σνακ παίρνω μαζί μου ξηρούς καρπούς και οτιδήποτε είναι αποξηραμένο, όπως ξερά βερίκοκα.
Το βράδυ συνήθως τρώω έξω. Παραγγέλνω σαλάτα, μία σούπα ή λαχανικά στον ατμό. Μερικές φορές προτιμάω ψάρι.
Αν το σώμα μου ζητάει επιτακτικά κάποια τροφή, δεν φοβάμαι να χαλάσω τη δίαιτα. Όταν νιώθω μία επιτακτική επιθυμία να φάω ένα φιλέτο, θα ακούσω το σώμα μου. Αυτό ξέρει καλύτερα.
Ποια είναι τα tips;
Αποφεύγετε όλες τις λευκές τροφές: σιτάρι, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες και ζάχαρη.
Μην τρώτε καρότα, παντζάρια και μπανάνες. Είναι πλούσια σε άμυλο και ζάχαρη.
Τρώτε κανονικά γεύματα και μασάτε σωστά για να διεγείρετε τα πεπτικά ένζυμα.
Τρώτε όσο περισσότερα ωμά λαχανικά και φρούτα μπορείτε. Έτσι θα διεγείρετε τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.
Πίνετε τουλάχιστον δύο πράσινους χυμούς τη μέρα, όπως από σέλερι, αγγούρι και μήλο.
Αποφεύγετε να τρώτε ένα βαρύ γεύμα στο τέλος της μέρας. Όσο πλησιάζει η νύχτα να τρώτε λιγότερο.
Περιορίστε την κατανάλωση του αλκοόλ και του καφέ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.