WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σημαντικά πράγματα που ο σύζυγος σας μπορεί να ανακαλύψει για την υγεία σας


4 Νοεμβρίου 2015

0e3828f1e2a9e0000074cd38ce8d5c2bοριζ.jpg

Ο γάμος εκτός από συντροφικότητα και ευτυχία, μπορεί να σας χαρίσει και ευεξία, αρκεί να αφήσετε τον σύντροφο σας να γνωρίσει το σώμα σας. Το πιο πιθανό είναι εσείς να μην είστε σε θέση να παρατηρήσετε τις τυχόν μικρές αλλαγές που μπορεί να συμβαίνουν στο σώμα σας, διότι είστε συνηθισμένες με την αντανάκλαση του στον καθρέφτη. Όμως, ένας παρατηρητικός σύντροφος μπορεί στη κυριολεξία να σώσει μέχρι και τη ζωή σας.

Αφήστε λοιπόν, το έτερο σας ήμισυ να παρατηρήσει καλύτερα το μεγαλύτερο όργανο του σώματος σας, το δέρμα σας. Μπορεί στην αρχή να είναι ενοχλητικό, αλλά στη συνέχεια θα σας φανεί πολύ χρήσιμο. Γιατί μπορεί να δει κάτι που εσείς δεν έχετε προσέξει, όπως μια ύποπτη κηλίδα στη πλάτη σας ή στα πόδια σας. Επίσης, εκτός από το δέρμα σας μπορεί να παρατηρήσει και το στήθος σας. Δεν χρειάζεται να έχετε παντρευτεί ένα γιατρό, για να σας κάνει ψηλάφηση του μαστού, γιατί μπορεί και ο σύντροφος σας. Εκείνος ενδέχεται να παρατηρήσει κάποια μικρή αλλαγή στο στήθος σας, που θα μπορούσε να προλάβει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σίγουρα όταν ροχαλίζει ο ένας από τους δύο είναι αρκετά ενοχλητικό, αλλά και σε αυτή τη περίπτωση το έτερο σας ήμισυ μπορεί  να παρατηρήσει κάποια αλλαγή στο ροχαλητό σας. Για παράδειγμα αν σας πει ότι ακούγεται σαν πνιγμός ή ότι έχετε μικρές παύσης στην αναπνοή, θα μπορούσε να ήταν σημάδια της άπνοιας ύπνου. Και αν την αμελήσετε τότε μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος για άλλα προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη τύπου 2. Την επόμενη φορά λοιπόν, που ο σύντροφος σας, σας πει ότι ακούει περίεργο το ροχαλητό σας, μην τον αγνοήσετε ούτε να τσαντιστείτε απλά επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Είναι γνωστό ότι όσο μεγαλώνουμε, φθείρετε και η ακοή, σε άλλους λιγότερο και σε άλλους περισσότερο. Ο πρώτος που θα παρατηρήσει αυτή την αλλαγή είναι το έτερο σας ήμισυ, που θα σας προειδοποιήσει για τα σημάδια της μείωσης της ακουστικής σας ικανότητας. Στο χέρι σας είναι να προλάβετε το πρόβλημα και να ακούσετε τις συμβουλές του αγαπημένου σας, ώστε να επισκεφτείτε έναν ωριλά.

Και φυσικά ο σύντροφος σας θα μπορούσε να είναι ο πρώτος που θα παρατηρήσει τυχόν προβλήματα μνήμης που μπορεί να εμφανιστούν, καθώς περνάνε τα χρόνια. Και αυτό γιατί είναι ικανός να το καταλάβει από μικρά πράγματα που ενδεχομένως ξεχνάτε, όπως είναι η επέτειος του γάμου σας ή άλλες ημερομηνίες. Σίγουρα αυτή η διαπίστωση είναι σκληρή και για τον ασθενή και για τον σύζυγο, όμως εάν προλάβετε το πρόβλημα τότε ενδέχεται να μειώσετε και τα συμπτώματα του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.