WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 μίνι τεστ που μπορεί να σας σώσουν τη ζωή


4 Δεκεμβρίου 2015

12782f66265edb02ceae78c77b62136eκαθευα.jpg

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η απόδοση μας στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να δείξουν πολλά για την υγεία μας. Κάντε τα παρακάτω μικρά τεστ, που μπορεί να σας σώσουν μέχρι και τη ζωή.

Μπορείτε να μετακινείστε από τη μια καρέκλα σε μια άλλη και πάλι πίσω; Πάρτε δύο καρέκλες και αλλάξτε θέση 10 φορές χωρίς να σταματήσετε. Σε μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ενήλικες που μπόρεσαν να κάνουν 10 επαναλήψεις σε 21 ή λιγότερα δευτερόλεπτα, παρουσίασαν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης, σε σχέση με εκείνους που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Αυτό είναι ένα τεστ αντοχής που μπορείτε να κάνετε, ώστε να δείτε την καρδιοαναπνευστική σας αντοχή.

Μπορείτε να αγγίξετε δάχτυλα των ποδιών σας; Καθίστε στο πάτωμα με τη πλάτη στον τοίχο και προσπαθήστε να αγγίξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Χρησιμοποιώντας αυτό το τεστ οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι όσο πιο ευέλικτος είναι κάποιος, τόσο μικρότερο κίνδυνο έχει να εμφανίσει καρδιαγγειακά προβλήματα. Ενώ όσοι ήταν άκαμπτοι, είχαν λιγότερο ελαστικές αρτηρίες, είτε λόγω του καπνίσματος, της αδράνειας ή των ανθυγιεινών διατροφικών επιλογών.

Μπορείτε να ισορροπήσετε στο ένα πόδι; Προσπαθήστε να σταθείτε στο ένα πόδι με ανοιχτά τα μάτια κρατώντας αυτή τη θέση για 60 δευτερόλεπτα. Αν αρχίσετε να τρέμετε μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα, τότε μπορεί μελλοντικά να κινδυνεύετε για εγκεφαλικά προβλήματα. Σε μια ιαπωνική μελέτη, το 30 τοις εκατό των ενηλίκων, που δεν μπορούσαν να σταθούν στο ένα πόδι, είχαν μια μικρή ένδειξη για εγκεφαλικά επεισόδια ή άνοια, μετά από μια μαγνητική τομογραφία που έκαναν. Αν και αυτά τα σημάδια ήταν προειδοποιητικά και μπορούσαν να αλλάξουν μετά από την υιοθέτηση μιας υγιεινής ζωής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.