WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε μηλόξυδο;


23 Ιανουαρίου 2016

Όταν πρόκειται για το μηλόξυδο, υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί που υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και να μειώσει τους πόθους για ζάχαρη. Όμως, πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι αβάσιμοι. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας, όταν πίνετε μηλόξυδο.

Καταρχήν αν πιείτε μηλόξυδο με άδειο στομάχι μπορεί να νιώσετε μια ζαλάδα. Μπορεί να μη συμβεί κάτι ανησυχητικό στην υγείας, αλλά αφού πιείτε μηλόξυδο χωρίς προηγουμένως να έχετε φάει κάτι, ενδέχεται να έχετε μια άσκημη αίσθηση στο στομάχι σας και να νιώσετε ναυτία. Η καλύτερη επιλογή είναι να το καταναλώσετε μετά από το γεύμα σας, ώστε να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Μπορεί να κάψετε τον οισοφάγο σας. Αν δεν ξέρετε να πίνετε το μηλόξυδο με το σωστό τρόπο, τότε μπορεί να προκαλέσετε τραυματισμό στον οισοφάγο σας. Τι πρέπει να κάνετε; Είναι απλό, ανακατέψτε το μηλόξυδο με νερό και ύστερα πιείτε το. Επιπλέον, αυτό το ρόφημα μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα για τον διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, γι αυτό και είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν το καταναλώσετε.

Τέλος, μια έρευνα στο Arizona State University έδειξε ότι το ξύδι βοηθάει στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος σε ορισμένους ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ και σε προδιαβητικούς. Σύμφωνα με τη μελέτη η ημερήσια κατανάλωση ξυδιού μετά από το μεσημεριανό γεύμα επηρεάζει θετικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ωστόσο η μείωση που παρατηρήθηκε ήταν μέτρια, γι αυτό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως θεραπεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.