WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τρόποι για να χαλαρώσετε τα πόδια σας από τα ψηλοτάκουνα


21 Φεβρουαρίου 2016

Μετά από μια ολόκληρη μέρα πάνω σε ψηλοτάκουνα, γυρνάτε σπίτι και νιώθετε τα πόδια να σας πονούν. Ωραία δεν θα ήταν να σας έκανε κάποιος ένα μασάζ; Επειδή όμως, πρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, παρακάτω θα διαβάσετε τις καλύτερες στρατηγικές για να ανακουφίσετε τα πόδια μετά  από μια κουραστική μέρα.

  1. Κάντε μασάζ στα πέλματα σας. Μια από τις πιο κοινές αιτίες που πονάνε τα πόδια σας είναι η πελματιαία απονεύρωση, όπου είναι μια φλεγμονή του τένοντα που ξεκινάει από τη πτέρνα και εκτείνεται προς τα δάκτυλα. Για να χαλαρώσετε τον τένοντα μπορείτε να βάλετε μια μπάλα του τένις στο κάτω μέρος του ποδιού σας και να κάνετε μασάζ.
  2. Ενυδατώστε τα πόδια σας. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα ποδόλουτρο στο τέλος της ημέρας. Το ζεστό νερό χαλαρώνει όλους τους μύες, ακόμα και αυτών των ποδιών. Πάρτε μια λεκάνη με ζεστό νερό, προσθέστε μια χούφτα αλάτι για επιπλέον όφελος και ενυδατώστε τα πόδια σας για 10 με 15 λεπτά. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα διώξετε τους μύκητες και τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.
  3. Βάλτε τα πόδια σας σε πάγο. Αν έχετε κάποια φλεγμονή, τότε το παγωμένο νερό μπορεί να την ανακουφίσει. Γεμίστε ένα μπουκάλι με παγωμένο νερό, βρέξτε μια πετσέτα και βάλτε στο σημείο που υπάρχει η φλεγμονή.
  4. Κάντε στα πόδια σας ένα μασάζ. Το τρίψιμο στα πόδια μπορεί να σας ανακουφίσει, γιατί ευνοεί τη ροή του αίματος. Για καλύτερη αίσθηση βάλτε λίγο λάδι. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας στην κορυφή του ποδιού σας και το δείκτη σας στο κάτω μέρος, τρίψτε τα πόδια σας κάνοντας δεξιόστροφους κύκλους.
  5. Τεντώστε τους αστραγάλους σας. Μετακινήστε του αστραγάλους σας κάνοντας κύκλους και από τις δυο κατευθύνσεις. Ύστερα κάντε flex και point για δέκα φορές. Οι κινήσεις αυτές θα ενισχύσουν τους μύες και θα χαλαρώσουν τους αστραγάλους σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.