WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα dos και τα don'ts της δίαιτας


8 Φεβρουαρίου 2016

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να λιμοκτονήσει

Σίγουρα αν ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα θα χάσετε κιλά. Όμως έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα κιλά που χάνονται προέρχονται από μυϊκό ιστό και όχι από λίπος. Αυτό είναι σκέτη καταστροφή, γιατί εκτός ότι θα αποκτήσετε και πάλι τα χαμένα κιλά, θα επιβραδυνθεί και ο μεταβολισμός σας. Έτσι μπορεί να είστε περήφανοι που τρώτε μόνο μπρόκολο και σέλινο, αλλά μακροπρόθεσμα δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Ενώ αν καθώς χάνετε βάρος, χάνετε και λίπος, ο μεταβολισμός σας θα είναι πάντα σε εγρήγορση.

Να προσέχετε τα νυχτερινά σνακ

Μπορεί στο δείπνο να τρώτε ισορροπημένα, αλλά όταν καθίσετε στον καναπέ και χαλαρώσετε να καταστρέψετε τα πάντα. Και τι εννοώ με αυτό; Για παράδειγμα αν εκεί που παρακολουθείτε τηλεόραση καταβροχθίσετε και μια σακούλα πατατάκια ή ένα πακέτο με τα αγαπημένα σας μπισκότα, τότε τα κιλά είναι αναπόφευκτα. Μια καλή λύση είναι να κρύψετε τα παχυντικά σνακ σε μέρος που δεν είναι εμφανές ή αν θέλετε οπωσδήποτε μπισκότο, να φάτε αλλά ένα όχι όλο το πακέτο!

Μη φοβάστε να σταματήσετε το κάπνισμα.

Η διακοπή καπνίσματος είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον  εαυτό σας. Μην αφήνετε τον φόβο σας για αύξηση βάρους να λειτουργεί κατασταλτικά. Εάν ανησυχείτε ότι κόβοντας το κάπνισμα θα πάρετε κιλά, τότε ξεκινήστε γυμναστική και υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή.

Να οργανώσετε την κουζίνα σας

Ένα υγιές βάρος επιτυγχάνετε με υγιείς αγορές. Χρησιμοποιείστε μια λίστα με ψώνια, ώστε όταν θα πάτε σούπερ μάρκετ να μην κάνετε αυθόρμητες αγορές, οι οποίες συνήθως είναι και θερμιδογόνες. Μη ξεχνάτε ότι τα ανθυγιεινά τρόφιμα βρίσκονται σε προνομιακές θέσεις, για να δελεάσουν τον καταναλωτή να τα αγοράσει. Για αυτό πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί όταν πηγαίνετε για ψώνια.

Μην αφήσετε μια γκάφα να καταστρέψει τη προσπάθεια σας.

Ξέρω ότι όταν κάνετε μια δίαιτα, ένα λάθος μπορεί να σας αποθαρρύνει και να χάσετε τον έλεγχο. Όμως, δεν πρέπει να απογοητεύεστε, ακόμα και αν η προηγούμενη νύχτα συνοδεύτηκε από μια διατροφική κραιπάλη. Εξάλλου ένα επεισόδια υπερφαγίας δεν θα καταστρέψει τη προσπάθεια σας για απώλεια βάρους, γι αυτό συνεχίστε την επόμενη μέρα με το κεφάλι ψηλά.

Να πίνετε άφθονο νερό

Οι άνθρωποι μερικές φορές μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα. Έτσι μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεστε, ενώ στη πραγματικότητα απλά διψάτε. Αν δεν σας αρέσει το νερό προσθέστε μια φέτα λεμόνι, για να του δώσετε γεύση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.