WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μυστικά απώλειας βάρους για τις "τεμπέλες"


15 Φεβρουαρίου 2016

Γυμναστήριο! Μια λέξη που μόνο με τη σκέψη σας φέρνει δυσάρεστα συναισθήματα και μια οκνηρία. Αλλά αν θέλετε να χάσετε κιλά, πως θα το πετύχετε χωρίς άσκηση; Κι όμως υπάρχει ελπίδα για εσάς που μισείτε τη σωματική δραστηριότητα. Δεν με πιστεύετε; Τότε συνεχίστε να διαβάζετε….

  • Βρείτε τρόπους για να κινήστε λίγο περισσότερο.

Μια λύση για να κάψετε θερμίδες χωρίς πολύ κίνηση, είναι να κάνετε τις καθημερινές δραστηριότητες με τα πόδια. Για παράδειγμα αντί να πάρετε το ασανσέρ, ανεβείτε με τις σκάλες ή παρκάρετε το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά από ό,τι συνηθίζετε. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σας μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά ή να διατηρηθείτε σε φόρμα.

  • Να προσέχετε τι πίνετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν υπολογίζουν ότι τα ροφήματα που πίνουν μπορεί να τους δώσουν αρκετές θερμίδες. Και αυτό συμβαίνει γιατί σκέφτονται μόνο αυτά που τρώνε κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι αυτά που πίνουνε. Ζαχαρούχα ποτά, χυμοί, αλκοόλ, μερικοί καφέδες, είναι πολύ υψηλά σε θερμίδες, με αποτέλεσμα να καταλήγετε με 300 έως και 600 θερμίδες παραπάνω από το κανονικό. Ωστόσο αν κάνετε τις σωστές επιλογές, όπως τσάι χωρίς ζάχαρη, μπορεί να βοηθήσετε στην αύξηση του μεταβολισμού σας και κατ επέκταση στην απώλεια βάρους.

  • Κάντε σωστές επιλογές των σνακ.

Το κλειδί βρίσκεται στην επιλογή των ενδιάμεσων γευμάτων, γνωστά και ως σνακ. Κρατήστε μακριά τα σνακ που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες και λίπη, όπως τα πατατάκια, τα κράκερ, τα μπισκότα και επιλέξτε τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ώστε να σας κρατήσουν πιο πολλές ώρες χορτάτους. Και αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν και συνεχίσετε να ποθείτε το σακουλάκι με τα τσιπς, μασήστε μια τσίχλα. Μπορεί να μην κάψετε θερμίδες μασώντας, όμως σίγουρα θα αποφύγετε την κατανάλωση θερμιδογόνων σνακ.

  • Μην αφήνετε το σώμα σας πολλές ώρες χωρίς φαγητό.

Ενώ δεν πρέπει να νιώθετε ότι έχετε σκάσει από το φαγητό, από την άλλη μεριά δεν πρέπει να νιώθετε ότι πεθαίνετε της πείνας. Όταν ακολουθείτε μια πολύ αυστηρή δίαιτα τότε πετυχαίνετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται και το σώμα σας αποθηκεύει λίπος, για να έχει ενέργεια. Και ενώ αρχικά παρατηρείται μια απώλεια βάρους, εντέλει παίρνετε πίσω όλα τα κιλά που χάσατε, αν όχι και περισσότερα.

  • Κοιμηθείτε περισσότερο.

Ίσως αυτό αντηχεί περίεργα στα αυτιά σας, όμως είναι η πραγματικότητα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) έδειξε ότι όσοι δεν κοιμόντουσαν σωστά, είχαν αρκετά αυξημένη την επιθυμία για υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα. Οι ερευνητές εικάζουν επίσης, ότι η αϋπνία διαταράσσει ένα τμήμα του εγκεφάλου που μας κάνει πιο επιρρεπείς σε κακές αποφάσεις.

Εν κατακλείδι είμαι της άποψης ότι όσο και αν βαριόμαστε να δραστηριοποιηθούμε, η άσκηση πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.. Ακόμα και μια μικρή προσπάθεια να γυμναστείτε είναι πολύ καλό, τόσο για την υγεία όσο και για την αντιμετώπιση των παραπανίσιων κιλών. Εργαστείτε μαζί με την τεμπελιά σας και όχι εναντίον της!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.