WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να απαλλαγείτε από το διπλοσάγονο


1 Μαρτίου 2016

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, γι αυτό και έρχεται στον κόσμο σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, όσο αφορά το σώμα του. Όμως, υπάρχουν κάποια σημεία πάνω μας που είναι κοινά στους περισσότερους και μας ενοχλούν όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Ένα από αυτά είναι και το πηγούνι, που μπορεί να είναι λίγο πιο παχουλό από το φυσιολογικό. Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από το διπλοσάγονο; Η αλήθεια είναι ότι το λίπος δεν χάνεται από συγκεκριμένα σημεία, αλλά από όλο το σώμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά και πάνω από όλα θα μειώσουν το ενοχλητικό διπλοσάγονο.

  • Κάντε αερόβιες ασκήσεις

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το διπλό σαγόνι, πρέπει να απαλλαγείτε από το λίπος. Και θα το πετύχετε αν εντάξετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα σας, δίνοντας έμφαση στις αερόβιες ασκήσεις. Σύμφωνα με το United States Department of Agriculture (USDA) πρέπει να εκτελείτε συνεδρίες των 60 λεπτών πέντε φορές την εβδομάδα, ώστε να παρατηρήσετε μια πραγματική διαφορά στο σώμα σας.

  •  Αλλάξετε τη διατροφή σας

Εκτός από την άσκηση πρέπει να αλλάξετε και τη διατροφή σας, αν θέλετε να δείτε αποτελέσματα στο πρόσωπο σας. Ακολουθήστε τους εξής κανόνες: Κόψτε τις επεξεργασμένες τροφές, αυξήστε την κατανάλωση των φυτικών ινών και αρχίστε να απολαμβάνετε την κάθε μπουκιά, τρώγοντας το φαγητό σας με αργούς ρυθμούς.

  • Πίνετε άφθονο νερό

Εκτός ότι το νερό σας κρατάει ενυδατωμένες, μπορεί επίσης να καταστείλει την όρεξη σας και να διατηρήσει την επιδερμίδα σας λαμπερή και νεανική. Οι καθημερινές ανάγκες σε νερό ποικίλουν και εξαρτώνται από τις συνθήκες ζωής του κάθε ατόμου, όπως είναι το ύψος, το βάρος, η ηλικία, το φύλο, τη φυσική δραστηριότητα κλπ. Σε γενικές γραμμές πρέπει να πίνετε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να αποβάλλετε τουλάχιστον μισό λίτρο ούρα την ημέρα.

  • Κόψτε το αλάτι

Εάν καταναλώνετε πολύ αλάτι στη διατροφή σας υπάρχει ο κίνδυνος να έχετε κατακρατήσεις, άρα να δείχνετε πρησμένες. Μειώνοντας το αλάτι, το σώμα σας θα ξεπρηστεί αμέσως και το πρόσωπο σας θα δείχνει πιο λεπτό. Για να κρατήσετε χαμηλή την πρόσληψη του νατρίου, πρέπει να αποχωριστείτε την αλατιέρα σας, να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων και να ξεπλένετε τα κονσερβοποιημένα λαχανικά, για να αφαιρείτε το επιπλέον αλάτι.

Τέλος, αν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται πολύ δύσκολα, μπορείτε απλά να αλλάξετε το στιλ των μαλλιών σας, να αποφεύγετε τα κολιέ που προσελκύουν τα βλέμματα στο πηγούνι σας και να φοράτε μπλούζες με ανοιχτό ντεκολτέ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.