WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 συνήθειες που μπορεί να διαταράξουν την έμμηνο ρύση


7 Μαΐου 2016

Η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικά συμπτώματα κατά την έμμηνο ρύση. Κάποιες πονάνε σε βαθμό που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι και κάποιες άλλες δεν καταλαβαίνουν καν ότι έχουν περίοδο. Είτε όμως περνάτε την έμμηνο ρύση με πόνους είτε όχι, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα αποφύγετε και το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

  1. Χρόνιο στρες

Οι καθημερινές πιέσεις που δεχόμαστε και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής οδηγούν σε χρόνιο άγχος και μερικές φορές σε κατάθλιψη. Όταν αγνοούμε τους στρεσογόνους παράγοντες, μπορεί να επηρεαστεί ο εμμηνορροϊκός κύκλος και να υποφέρουμε από αφόρητους πόνους και κράμπες. Η λύση είναι μια: Να μάθουμε πώς να ελέγχουμε το άγχος.

  1. Διατροφή

Κάνοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές, αισθανόμαστε υγιείς και ευτυχισμένες. Υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που μπορεί να επιδεινώσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα της έμμηνου ρύσεως. Μερικές τροφές που είναι καλύτερα να αποφεύγουμε εκείνες τις ημέρες είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα λιπαρά, τα ζαχαρούχα κ.α.

  1. Στέρηση ύπνου

Ο ύπνος συμβάλει στη μακροζωία και στην ευεξία. Επιπλέον όταν κοιμόμαστε τις σωστές ώρες κάθε βράδυ, βοηθάει στη μείωση των δυσάρεστων συμπτωμάτων της περιόδου. Αν διαπιστώσετε ότι δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή πάσχετε από αϋπνίες, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ώστε να αποκλείσετε τα προβλήματα υγείας.

  1. Άσκηση

Δεν σημαίνει ότι όταν έχουμε περίοδο πρέπει να μείνουμε όλη μέρα στο κρεβάτι. Όμως, αν το παρακάνουμε εκείνες τις ημέρες, ενδέχεται να αυξηθούν οι κράμπες. Επίσης, είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας και της έμμηνου ρύσεως να μένουμε ενυδατωμένες.

  1. Τεράστιος φόρτος εργασίας

Στη σημερινή εποχή έχουμε τη τάση να επικεντρωνόμαστε στην καριέρα και στα χρήματα, μέχρι που όλο αυτό γίνεται εθισμός και οδηγεί σε μια πραγματική επιδημία. Εάν δουλεύετε περισσότερο από 8 ώρες την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων τα Σαββατοκύριακα και σχεδόν ποτέ δεν πάτε διακοπές, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πολυάσχολος τρόπος ζωής μπορεί να καταστρέψει την υγεία σας και να επηρεάσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας.

  1. Κάπνισμα

Το κάπνισμα και το ποτό είναι 2 κακές συνήθειες που επηρεάζουν τη γενική υγεία. Ωστόσο, το κάπνισμα επηρεάζει το επίπεδο των οιστρογόνων, της τεστοστερόνης, της προγεστερόνης, και άλλων ορμονών που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.