WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι πρέπει να τρώτε για την υγεία της ευαίσθητης περιοχής


1 Μαρτίου 2016

Κάθε γυναίκα πρέπει να φροντίζει την ευαίσθητη περιοχή ώστε να μη βάζει τον εαυτό της σε κίνδυνο λοιμώξεων και ερεθισμούς, που μπορεί να είναι επώδυνοι, άβολοι και δυσάρεστοι. Για να τα αποφύγετε όλα αυτά υπάρχουν τροφές που βοηθάνε να κρατήσετε την ευαίσθητη περιοχή υγιή.

  • Γιαούρτι με προβιοτικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα προβιοτικά είναι τα καλά βακτήρια που βρίσκονται στο έντερο και το διατηρούν υγιές. Εκτός όμως από τη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, τα προβιοτικά βοηθάνε στη διατήρηση του PH στον κόλπο και στην αντιμετώπιση των μολύνσεων.

  • Νερό.

Μια απλή αλλά αποτελεσματική λύση για την υγεία της ευαίσθητης περιοχής είναι το νερό,  το οποίο χρειάζονται οι βλεννογόνοι του κόλπου για να παραμείνουν σε καλή κατάσταση. Και για να το πετύχετε αυτό πρέπει να μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας αρκετό νερό μέσα στην ημέρα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε τη φυσική λίπανση του κόλπου και μπορεί να μειωθούν τυχόν ανεπιθύμητες οσμές.

  • Χυμός μούρων.

Η σχέση μεταξύ των μούρων και της υγείας του κόλπου είναι γνωστή. Τα νόστιμα αυτά φρούτα βοηθάνε να ισορροπήσει το pH του κόλπου και επίσης αποκρούον ή ανακουφίζουν τα συμπτώματα των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

  • Φρούτα και λαχανικά.

Εκτός ότι τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ουσιαστικό μέρος μια υγιεινής διατροφής, είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά στη διατήρηση ενός υγιούς κόλπου. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο, το σπανάκι, το μπρόκολο καταπολεμούνε την άβολη για όλες τις γυναίκες κολπική ξηρότητα. Επίσης, τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια και τα πορτοκάλια πρέπει να βρίσκονται στην καθημερινή μας διατροφή γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη C

  • Σκόρδο.

Το σκόρδο είναι γνωστό για τις αντιμυκητιακές και τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, οι οποίες είναι χρήσιμες για την κολπική υγεία. Έχει αποδειχθεί ότι αν καταναλώνετε ωμό σκόρδο σκοτώνονται τα κακά βακτήρια του κόλπου, με αποτέλεσμα να είμαστε λιγότερο επιρρεπείς σε μολύνσεις.

  • Ξηροί καρποί.

Πολλοί ξηροί καρποί, συμπεριλαμβανομένων καρύδια, φουντούκια, ηλιόσπορους και αμύγδαλα περιέχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Ε, η οποία συμβάλει στη υγεία της ευαίσθητης περιοχής και μειώνει τη ξηρότητα. Επίσης, ο ψευδάργυρος που περιέχεται στους ξηρούς καρπούς είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση της εμμήνου ρύσεως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.