WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι συμβαίνει στο σώμα την ώρα του γυναικείου οργασμού


8 Μαρτίου 2016

Ο γυναικείος οργασμός είναι πηγή ηδονής και κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να τον βιώσει. Για κάποιες αποτελεί έναν δύσκολο στόχο και για άλλες είναι πολύ εύκολο. Όταν όμως συμβεί, το σώμα βιώνει κάτι εντελώς διαφορετικό και ο εγκέφαλος στην κυριολεξία εκρήγνυται. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι συμβαίνει στο σώμα σας και όταν φτάνετε σε οργασμό; Εάν συνεχίσετε την ανάγνωση θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

  • Η καρδιά αρχίζει να χτυπά πιο γρήγορα και η αναπνοή γίνεται με ταχείς ρυθμούς. Επίσης οι μύες σε όλο το σώμα είναι πιο σφιχτοί, το στήθος διευρύνεται ελαφρώς και η ροή του αίματος στη πυελική περιοχή αυξάνεται με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ζεστή αίσθηση.
  • Μια γυναίκα σε οργασμό νιώθει συσπάσεις σε όλο το σώμα και η αρτηριακή πίεση συνεχίζει να αυξάνεται, όπως επίσης και ο καρδιακός ρυθμός. Ανάλογα με τη διάρκεια ο αριθμός των συσπάσεων ποικίλλει, από 1 έως 12 ανά δευτερόλεπτο.
  • Το μυαλό είναι ενεργό εκείνη τη στιγμή απελευθερώνοντας χημικές ουσίες όπως η οξυτοκίνη και η ντοπαμίνη. Η οξυτοκίνη είναι γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, γιατί γεννά την εμπιστοσύνη και εδραιώνει δεσμούς αγάπης. Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που μεταφέρει μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο προκαλώντας ευφορία, ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Η έλλειψη της έχει συνδεθεί με διάφορες ασθένειες, όπως η κατάθλιψη και η νόσος Πάρκινσον.
  • Τέλος τα τοιχώματα της μήτρας συστέλλονται και σιγά σιγά επιστρέφουν στη φυσιολογική τους μορφή. Ο γυναικείος οργασμός συνήθως διαρκεί περισσότερο από τον αντρικό, ενώ δεν αποκλείεται μια γυναίκα να έχει παραπάνω από έναν.

Να θυμάστε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και κάθε γυναίκα βιώνει τον οργασμό με τον δικό της τρόπο. Πάρτε το χρόνο σας, βρείτε τους ρυθμούς σας, δώστε στο σύντροφο σας να καταλάβει τι σας αρέσει και θα βιώσετε την κορύφωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.