WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 λόγοι που η δίαιτα σας δεν κρατά ούτε 7 ημέρες και πως να το διορθώσετε


15 Μαρτίου 2016

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών δεν είναι ευχαριστημένο με το σώμα του, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε δίαιτες. Όμως, η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλές καταλήγετε να παρατάτε τη προσπάθεια. Οι λόγοι είναι πολλοί, στο άρθρο θα διαβάσετε μερικούς από αυτούς, όπως και συμβουλές για να τους ξεπεράσετε.

  1. Δεν μπορείτε να φάτε τα αγαπημένα σας φαγητά.

Πριν ακόμα αρχίσετε μια δίαιτα, σκέφτεστε πως θα αντέξετε εφόσον δεν μπορείτε να φάτε τηγανιτές πατάτες ή ένα κομμάτι τούρτα από το πάρτι γενεθλίων της φίλης σας; Εξάλλου αν δεν είστε ευτυχισμένες, δεν θα μπορέσετε να ακολουθήσετε για καιρό ένα πρόγραμμα διατροφής. Δεν υπάρχει όμως λόγος να είναι έτσι τα πράγματα και να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας φαγητό. Γιατί αν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι θα φάτε ένα burger και πατάτες τηγανιτές για δείπνο, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύτερο γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως για παράδειγμα ένα smoothie για πρωινό και μια τεράστια σαλάτα για το μεσημεριανό

  1. Πεινάτε συνέχεια.

 Αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι το χειρότερο, όταν κάνετε δίαιτα. Όμως υπάρχει ο τρόπος να το αποφύγετε. Και ποιος είναι αυτός; Να καταναλώνετε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και υγιή λίπη, στο γεύμα σας, που σας κρατάνε για ώρες χορτάτες. Προτιμήστε λαχανικά, άπαχα κρέατα και ξηρούς καρπούς.

  1. Δεν νιώθετε χαλαρές για να κάνετε ό,τι θέλετε.

Όταν αρχίζετε μια δίαιτα νιώθετε ότι παρακολουθείστε όλη την ώρα, γιατί πρέπει συνεχώς να προσέχετε τι τρώτε. Όμως, αν δεν κάνετε έστω ένα μικρό διάλειμμα που και που ώστε να απολαύσετε το φαγητό που θέλετε, το πιο πιθανό είναι να εγκαταλείψετε τη δίαιτα. Φυσικά τις περισσότερες φορές πρέπει να είστε προσεκτικές με τις μερίδες που τρώτε, όμως μπορείτε να προγραμματίσετε μια φορά την εβδομάδα, να κάνετε μια μικρή παρασπονδία. Κάνοντας τέτοιου είδους διαλείμματα, δεν θα αισθάνεστε ότι καταπιέζεστε.

  1. Δεν μπορείτε να βγείτε έξω για φαγητό.

Θέλετε να πάτε στο αγαπημένο σας ιταλικό εστιατόριο, όπου οι μερίδες των ζυμαρικών είναι τεράστιες, αλλά το ξανασκέφτεστε, λόγω της δίαιτας που ακολουθείτε. Όμως, υπάρχει λύση και έξω να βγείτε και να απολαύσετε την αγαπημένη σας μακαρονάδα. Και ποια είναι αυτή; Απλά δεν χρειάζεται να αφήσετε το πιάτο στο τέλος, σαν να φαίνεται πλυμένο. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να καταναλώσετε τη μισή ποσότητα, από αυτή που σας σερβίρουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.