WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 μυστικά των ανθρώπων που δεν αρρωσταίνουν ποτέ


19 Μαΐου 2016

7deb5431e93d8a98f35b740571aa1609καθετυατ.jpg

Δε υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι γνωρίζετε τουλάχιστον ένα άτομο που καταφέρνει να παραμένει υγιές, ακόμα και όταν όλοι γύρω του βήχουν, φτερνίζονται και νιώθουν άσκημα εξαιτίας μιας γρίπης. Είναι λίγο ενοχλητικό έτσι δεν είναι; Έχετε όμως αναρωτηθεί τι κάνουν αυτά τα άτομα και δεν αρρωσταίνουν σχεδόν ποτέ; Εμείς σας δίνουμε την απάντηση και σας αποκαλύπτουμε τα κόλπα τους, ώστε να τα κλέψετε και να τα εφαρμόσετε για τον εαυτό σας.

  1. Καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Μπορεί οι μελέτες να υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη C δεν θα σας απαλλάξει από τη γρίπη, όμως τονίζουν επίσης ότι έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα συμπτώματα μιας γρίπης. Έτσι όσοι καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως είναι τα ακτινίδια, οι φράουλες, τα πορτοκάλια, έχουν μεγάλες πιθανότητες να περάσουν ένα κρύωμα και να μην το καταλάβουν.

  1. Κοιμούνται αρκετά

Οι ερευνητές συμφωνούν ότι όσοι κοιμούνται  7 με 8 ώρες κάθε βράδυ, ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται μόνο 5 με 6 ώρες το βράδυ, έχουν 30% πιθανότητες να κολλήσουν έναν ιό γρίπης, ενώ εκείνοι που κοιμούνται 7 ώρες έχουν 17% πιθανότητες.

  1. Δεν έχουν άγχος

Είναι αποδεδειγμένο ότι το στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι στόχος σας πρέπει να είναι πώς θα διαχειριστείτε το άγχος της καθημερινότητας, ώστε να είστε και να νιώθετε υγιείς. Μερικές λύσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν είναι να αρχίσετε το αγαπημένο σας άθλημα, να δοκιμάσετε να κάνετε γιόγκα και γιατί όχι και διαλογισμό.

  1. Γυμνάζονται τακτικά

Η τακτική άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Ξεκινήστε να ασκείστε τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα και θα διαπιστώσετε ότι θα αρρωσταίνετε λιγότερο.

  1. Πλένουν τα χέρια τους

Αν πλένετε τα χέρια σας, ειδικά όταν έχετε βρεθεί σε δημόσιους χώρους, μειώνεται σημαντικά η διασπορά των ιών. Μπορείτε επίσης να έχετε και ένα αντισηπτικό μαζί σας, αρκεί να μην το παρακάνετε και φτάσετε στο άλλο άκρο.

  1. Ενισχύσουν την αποφασιστικότητα τους

Όταν οι άνθρωποι παραπονιούνται συνέχεια για το πόσο άρρωστοι είναι, τότε αργούν να αναρρώσουν ή αρρωσταίνουν πολύ συχνά. Όσοι όμως πιστεύουν ότι δεν θα αρρωστήσουν τότε το πετυχαίνουν! Η πίστη έχει μεγάλη δύναμη ακόμα και σε βαριά περιστατικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.