Ποια δημητριακά να τρώτε για να χάσετε κιλά

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Αν θέλετε να χάσετε βάρος ήρθε η ώρα να παρακάμψετε τα απλά δημητριακά πρωινού και να αρχίσετε να απολαμβάνετε ένα μπολ με βρώμη. Και δεν το υποστηρίζω εγώ προσωπικά, αλλά η επιστήμη. Μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν βρώμη καθημερινά για έξι εβδομάδες, είχαν μεγαλύτερη μείωση λίπους στην κοιλιά και της χοληστερόλης, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν άλλου είδους δημητριακά.

Η μελέτη αυτή είναι η απόδειξη ότι οι υδατάνθρακες όχι μόνο δεν μας παχαίνουν, αλλά αν κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές, μας βοηθάνε να χάσουμε κιλά. Και αν αναρωτιέστε για πιο λόγο η βρώμη μας βοηθάει στην προσπάθεια απώλειας βάρους, συνεχίστε την ανάγωση:

  • Ο βασικός λόγος είναι η περιεκτικότητα της βρώμης σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθάνε να χάσουμε βάρος, παρέχοντας μας το αίσθημα της πληρότητα και διατηρώντας τα επίπεδα σακχάρου σταθερά. Η βρώμη είναι μια από τις τροφές με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αφού μισό φλιτζάνι έχει έξι γραμμάρια.
  • Ο δεύτερος λόγος είναι οι θερμίδες. Η βρώμη περιέχει πολύ λίγες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά. Αφομοιώνεται με αργούς ρυθμούς και κρατάει σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
  • Γνωρίζατε ότι η βρώμη είναι διουρητική; Κι όμως μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει στην κατακράτηση υγρών. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β και κάλιο, που είναι φυσικά διουρητικά. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι διαλυτές στο νερό, έτσι ώστε το σώμα σας να καταναλώνει ό, τι χρειάζεται, και να αποβάλλει το υπόλοιπο μέσω των νεφρών. Το κάλιο είναι ένα βασικό μέταλλο, που χρειάζεται το σώμα σας, διότι ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού. Καταναλώνοντας καθημερινά ένα φλιτζάνι βρώμη γλιτώνουμε τη φουσκωμένη κοιλιά και χάνουμε κιλά.

Οι επιλογές για να εντάξουμε τη βρώμη στη διατροφή μας είναι άπειρες. Καταρχάς μπορείτε να την καταναλώνετε για πρωινό μαζί με γιαούρτι, σαν επιδόρπιο φτιάχνοντας μπισκότα βρώμης-προσοχή στις θερμίδες - και σαν απογευματινό φτιάχνοντας ένα ενεργειακό ρόφημα με μπανάνα, βρώμη και ξηρούς καρπούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και μπορείτε να εντάξετε τη βρώμη όλες τις ώρες της ημέρας.