WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 βραδινές συνήθειες που προσθέτουν κιλά


29 Σεπτεμβρίου 2016

Ladies-Night-1.png

Διαβάζουμε καθημερινά χιλιάδες άρθρα για υγιεινές τροφές και προγράμματα γυμναστικής που πρέπει να ακολουθήσουμε για να χάσουμε κιλά. Και σκεφτόμαστε όλα ωραία, όμως όταν τα κάνουμε πράξη, δεν βλέπουμε καμία διαφορά. Και τότε διερωτόμαστε τι λάθος κάνουμε. Έχετε όμως σκεφτεί ότι ο βασικότερος ένοχος που παίρνουμε βάρος, είναι το βράδυ και πιο συγκεκριμένα οι βραδινές συνήθειες; Δείτε τι να αποφεύγετε πριν πέσετε στο κρεβάτι.

  1. Τσιμπολόγημα μπροστά στην τηλεόραση

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τσιμπολόγημα παχαίνει, όμως οι περισσότεροι δεν μπορούμε να το σταματήσουμε. Όταν τρώτε μπροστά στην τηλεόραση αποσπάται η προσοχή σας και καταναλώνετε περισσότερη ποσότητα φαγητού. Ακόμα και αν τσιμπολογάτε κάτι υγιεινό, δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει θερμίδες και ότι μπορείτε να το καταναλώσετε σε μεγάλες ποσότητα. Πριν καθίσετε στον καναπέ για να δείτε την αγαπημένη σας ταινία, βάλτε συγκεκριμένη ποσότητα από την τροφή που θέλετε να τσιμπολογήσετε, χωρίς να σηκωθείτε για δεύτερο γύρο.

  1. Ποτό για χαλάρωση

Μπαίνετε στο σπίτι, είστε στην τσίτα και αναζητάτε ένα ποτήρι κρασί για να χαλαρώσετε. Και δεν πειράζει αρκεί να μείνετε στο ένα, γιατί αν το παρακάνετε εκτός από τις θερμίδες, θα έχετε και ανήσυχο ύπνο. Το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας και να καταλήξετε να ξυπνάτε στη μέση της νύχτας. Έρευνες δείχνουν ότι οι αϋπνίες επηρεάζουν τις ορμόνες της πείνας και είναι πιο πιθανό να ποθείτε την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων.

  1. Τηλεόραση στο κρεβάτι

Λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν τηλεόραση στο κρεβάτι. Και ακόμα πιο λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν κινητό στο υπνοδωμάτιο. Όμως το μπλε φως που εκπέμπεται από τα LED των ηλεκτρονικών συσκευών, έχει συνδεθεί με κακή ποιότητα ύπνου. Και το χειρότερο είναι όταν κοιμάστε με την τηλεόραση ανοιχτή. Αν δεν σας παίρνει ο ύπνος με κλειστή την τηλεόραση, τουλάχιστον ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη για να σβήσει.

  1. Ρύθμιση της αφύπνισης πολύ αργά

Το να ξυπνάτε μια ώρα νωρίτερα πριν πάτε στη δουλειά, μπορεί να σας ακούγετε βάρβαρο, όμως μπορεί να συμβάλει στην απώλεια κιλών. Και ο λόγος είναι ο εξής: μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ξυπνάνε αργά το πρωί δεν τρώνε πρωινό και όπως όλοι γνωρίζουμε ένα υγιεινό πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για να τρώτε λιγότερο όλη την ημέρα και να χάσετε κιλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.