WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 λάθη απώλειας βάρους σύμφωνα με τους διατροφολόγους


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Νοεμβρίου 2016

fresh-romantic-morning-breakfast-in-bed-picjumbo-com.jpg
  1. Ακολουθείτε μια δίαιτα πολύ χαμηλή σε θερμίδες

Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο, όμως μια υποθερμιδική δίαιτα μπορεί να μειώσει το μεταβολισμό σας το ίδιο με μια διατροφή πλούσια σε θερμίδες. Η υπερβολική μείωση θερμίδων είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε. Γιατί ακόμα και αν χάσετε κιλά, θα τα ξαναπάρετε σε βάθος χρόνου. Αντί να ακολουθείτε τα διατροφικά προγράμματα των σταρ του Hollywood συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο. Και μη ξεχνάτε ότι η απώλεια κιλών χρειάζεται υπομονή και επιμονή, δεν συμβαίνει μέσα σε ένα βράδυ.

  1. Κόβετε μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων

Ακούτε την ιστορία της αδελφής του συναδέλφου σας όπου έχασε πολλά κιλά επειδή έκοψε τα γαλακτοκομικά ή επειδή σταμάτησε να τρώει υδατάνθρακες. Και τότε ανυπομονείτε να αντιγράψετε τη συγκεκριμένη διατροφή. Όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όσοι βασανίζονται και δεν τρώνε μακαρόνια και ψωμί, με σκοπό να χάσουν βάρος, αδίκως ταλαιπωρούνται. Γιατί μελέτες έχουν δείξει ότι κόβοντας μια ομάδα τροφίμων, όπως υδατάνθρακες, η απώλεια βάρους δεν είναι αληθινή, με αποτέλεσμα να παίρνετε και πάλι τα χαμένα κιλά. Αυτό που έχει σημασία σε μια δίαιτα είναι οι θερμίδες που καταναλώνετε και αυτές που καίτε και όχι αν σταματήσετε να τρώτε ψωμί.

  1. Αντιμετωπίζετε το λίπος σαν την πανούκλα

Το λίπος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και όχι αδίκως, όμως δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Γιατί υπάρχουν τα καλά λιπαρά και τα ανθυγιεινά λιπαρά οξέα. Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια τους να χάσουν κιλά, αποφεύγουν όλα τα λίπη, ακόμα και τα υγιή. Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι τα καλά λιπαρά βοηθάνε στην απώλεια βάρους και στην υγεία.

  1. Θέλετε να χάσετε τα κιλά σε μια νύχτα

Είναι εντελώς μη ρεαλιστικό να νομίζετε ότι μπορείτε να χάσετε βάρος σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Και όσοι εξακολουθείτε να το πιστεύετε, το μόνο που θα πετύχετε είναι να απογοητευτείτε και να παραιτηθείτε από την προσπάθεια. Βάλτε εφικτούς στόχους για να τους πετύχετε.

  1. Δεν τρώτε πριν να ασκηθείτε

Δεν μπορείτε να περιμένετε να κάνετε μια δυνατή προπόνηση και να κάψετε θερμίδες, αν πρώτε δεν έχετε καταναλώσει κάτι.  Αν πηγαίνετε στο γυμναστήριο νηστικοί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να νιώσετε αδύναμοι και χωρίς ενέργεια.

  1. Παίρνετε χάπια απώλεια βάρους

Η βιομηχανία τροφίμων είναι πολύ κερδοφόρα γιατί όλοι θέλουν να απεγνωσμένα να βρεθεί μια λύση για γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους. Το αποτέλεσμα; Να βγαίνουν συνέχεια χάπια αδυνατίσματος που υπόσχονται ότι θα κάνουν μαγικά. Όμως μαγικό χάπι για να χάσουμε κιλά δεν έχει βρεθεί, ακόμα τουλάχιστον, η μόνη λύση είναι να μάθουμε να τρώμε σωστά και να τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με υγιεινές τροφές. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.