WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι αλήθεια πως παχαίνουν οι χυμοί;


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Μαρτίου 2017

pineapple-orange-banana-juice-3-621x900.jpg

Είναι σε μεγάλο ποτήρι. Πριν πιείτε έναν χυμό πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα ποτήρι πορτοκαλάδα για παράδειγμα περιέχει 2 πορτοκάλια. Έτσι πίνοντας χυμούς μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε περισσότερα φρούτα από ότι αν τα τρώγατε ωμά. Τι να κάνετε; Εάν φτιάχνετε σπιτικούς χυμούς να υπολογίζετε την ποσότητα και τις θερμίδες. Εάν τον πιείτε έξω και σας φαίνεται μεγάλος, τότε μοιραστείτε τον με μια φίλη σας ή απλά πιείτε τον μισό.

Είναι παγίδα θερμίδων. Ένας ανάμεικτος χυμός εκτός από φρούτα και λαχανικά μπορεί να περιέχει γιαούρτι, ζάχαρη, ξηρούς καρπούς, γάλα ή ακόμα και παγωτό και όπως γίνεται αντιληπτό όλα αυτά έχουν θερμίδες. Τι να κάνετε; Πριν αγοράσετε ένα χυμό ή smoothie να κοιτάτε πάντα τα συστατικά, ώστε να υπολογίσετε τις θερμίδες. Αποφύγετε όσους περιέχουν πολλά πρόσθετα υλικά, όπως ζάχαρη, γάλα, παγωτό. Επίσης, αν καταναλώνετε το χυμό σαν σνακ τότε δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 120 θερμίδες.

Περιέχουν υπερβολική ζάχαρη. Η γεύση σας δεν θα σας κοροϊδέψει ποτέ. Εάν πιείτε έναν χυμό και είναι πολύ γλυκός, τότε πιθανότατα έχει ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά. Τι να κάνετε; Προτιμήστε χυμούς λαχανικών, γιατί συνήθως έχουν λιγότερη  ζάχαρη σε σχέση με αυτούς που περιέχουν φρούτα.

Αυξάνουν την όρεξη. Όταν ο χυμός περιέχει υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, αυξάνονται απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα να νιώθετε μετά κουρασμένοι αλλά και πεινασμένοι. Αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης πρωτεΐνης και υγιεινών λιπών, τα οποία σας βοηθάνε να νιώθετε πλήρεις για πολλές ώρες. Τι μπορείτε να κάνετε; Να συνδυάζετε πάντα τους σύνθετους υδατάνθρακες με πρωτεΐνη και υγιή λίπη, ώστε να νιώθετε χορτάτοι.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι πραγματικά καλύτερο να μασάτε την τροφή αντί να την πίνετε, γιατί έτσι αυξάνεται ο κορεσμός και παίρνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.